ADEVĂRATA TEMELIE

Fiind zidiți pe temelia apostolilor și prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, crește ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Efeseni 2:20,21

Ascultă ediția audio aici.

În bisericile din Galatia, rătăcirea evidentă, nemascată, încerca să ia locul mesajului Evangheliei. Hristos, adevărata Temelie a credinței, era cu totul dat la o parte pentru a fi înlocuit cu învechitele ceremonii ale iudaismului. Apostolul a văzut că, pentru a-i feri pe credincioșii din Galatia de influențele periculoase care îi amenințau, trebuiau luate cele mai hotărâte măsuri și rostite cele mai pătrunzătoare avertizări.

O lecție importantă pe care trebuie să o învețe fiecare slujitor al lui Hristos este aceea de a-și adapta lucrarea la situația celor pe care el dorește să-i ajute. Blândețea, răbdarea, hotărârea și fermitatea sunt deopotrivă necesare, dar toate trebuie folosite cu un cuvenit discernământ. A te purta adecvat cu diferitele categorii de oameni, în diverse împrejurări și condiții, este o lucrare care cere o înțelepciune și o judecată luminată și sfințită de Duhul lui Dumnezeu.

În epistola sa către credincioșii galateni, Pavel a rezumat întâmplările principale ale propriei sale convertiri și experiența sa creștină de la început. Pe această cale a căutat să arate că, printr-o deosebită manifestare a puterii divine, el fusese făcut să vadă și să pătrundă marile adevăruri ale Evangheliei. Printr-o îndrumare primită direct de la Dumnezeu a putut Pavel să-i avertizeze și să-i mustre pe galateni într-un mod solemn și pozitiv. (…)

Apostolul le-a cerut galatenilor să renunțe la îndrumătorii falși, care îi duseseră în rătăcire, și să se întoarcă la credința ce fusese însoțită de dovezile incontestabile ale aprobării divine. Oamenii care încercaseră să îi abată de la credința lor în Evanghelie erau ipocriți, cu inima nesfințită și cu o viață decăzută. Religia lor era alcătuită dintr-un șir de ceremonii, prin îndeplinirea cărora sperau să dobândească favoarea lui Dumnezeu. Ei nu își doreau o Evanghelie care cerea o ascultare de Cuvânt. (…)

Satana depune un efort bine informat de a abate mințile de la speranța mântuirii prin credința în Hristos și de la ascultarea de Legea lui Dumnezeu. – Faptele apostolilor, pp. 385–387

Gândesc mai departe

Cum folosesc manifestarea divină a lui Dumnezeu în viața mea pentru a le oferi altora o imagine a adevăratei mele Temelii?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor