MARTOR

Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu ești Dumnezeul care mă vede!” Căci a zis ea: „Cu adevărat, am văzut aici spatele Celui ce m-a văzut!”
Geneza 16:13

Ascultă ediția audio aici.

Noi nu ar trebui să ne descurajăm când apar situații solicitante. Nu vă lăsați provocați! Stăpâniți-vă! Când apar lucruri ce par inexplicabile și care nu par în armonie cu Marea Carte de sfătuire, nu permiteți ca pacea să vă fie alungată! Aduceți-vă aminte că există un Martor, un Mesager ceresc care vă stă alături, care vă este scut și cetățuie! În ea puteți alerga ca să fiți în siguranță. Dar orice cuvânt de răzbunare vă va tulbura pacea și încrederea în Dumnezeu. Cine va avea atunci de suferit? – Voi înșivă. Cine va fi îndurerat și rănit? – Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.

În orice ocazie fiți pregătiți și înarmați cu „stă scris”! Dumnezeu este armura voastră pe mâna dreaptă și pe mâna stângă. Un potop de cuvinte repezite s-ar putea cere exprimate, dar spuneți: „Nu, nu!” Eu nu mi-aș pune piciorul pe terenul lui Satana. Ca un copil al lui Dumnezeu, eu nu îmi voi sacrifica pacea și onoarea. Voi umbla doar pe cărarea sigură, cât mai strâns lângă Isus, care a făcut atât de mult pentru mine. (…)

Atunci când apar schimbări importante, să nu fiți surprinși. Să nu vă mirați dacă persoane care se simțeau capabile să îndrume conștiința semenilor lor și să le controleze mintea și talentele date de Dumnezeu vor da înapoi și nu vor mai merge alături de cei care cred adevărul. Adevărul îi solicită prea mult. Atunci când văd că trebuie să moară față de sine și trebuie să aplice principiile renunțării la sine, nu le mai place, pentru că dorințele lor ambițioase de a stăpâni peste alții nu mai sunt satisfăcute. Atunci iese la iveală adevăratul lor caracter. Unii dintre aceștia vor naufragia în credință. „Au ieșit dintre noi, dar nu erau de-ai noștri”, a spus Ioan, și acest lucru se va întâmpla din nou (1 Ioan 2:19, BTF).

Rămâneți categoric la adevăr, prețiosul și sfințitorul adevăr! Vă aflați în cea mai bună companie și cele mai înalte inteligențe vă urmăresc parcursul. Sunteți o priveliște pentru lume, îngeri și oameni. Sub presiunea provocării, lucrarea voastră este să vă păstrați credința și un cuget curat, „pe care unii le-au pierdut și au căzut din credință” (1 Timotei 1:19). (Christian Leadership, p. 64)

Așteaptă Dumnezeu de la mine să fiu un martor chiar și atunci când sunt atacat și ridiculizat pe nedrept?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor