STÂNCĂ A MÂNTUIRII LUI ISRAEL

Tu ești Petru, și pe această piatră voi zidi Biserica Mea, și porțile Locuinței morților nu o vor birui.
Matei 16:18

Ascultă ediția audio aici.

Cuvântul „Petru” înseamnă „piatră” – o piatră care se rostogolește. Petru nu a fost stânca pe care a fost întemeiată biserica. Porțile iadului l-au înfrânt când L-a renegat pe Domnul Său cu jurământ. Biserica a fost clădită pe Acela pe care nu-L putea birui Locuința morților.

Cu sute de ani înainte de venirea Mântuitorului, Moise îi îndreptase pe oameni către Stânca mântuirii lui Israel. Psalmistul cântase despre „Stânca puterii mele”. Isaia a scris: „Așa vorbește Domnul Dumnezeu: «Iată, pun ca temelie în Sion o piatră încercată, o piatră de preț, piatră din capul unghiului clădirii, temelie puternică»” (Deuteronomul 32:4; Psalmii 62:7; Isaia 28:16). Petru însuși, scriind prin inspirație, aplică această profeție la Isus. El zice: „Dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul. Apropiați-vă de El, piatra vie, lepădată de oameni, dar aleasă și scumpă înaintea lui Dumnezeu. Şi voi, ca niște pietre vii, sunteți zidiți ca să fiți o casă duhovnicească” (1 Petru 2:3-5).

„Nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă și care este Isus” (1 Corinteni 3:11). „Pe această piatră”, a zis Isus, „voi zidi Biserica Mea.” În prezența lui Dumnezeu și a tuturor inteligențelor cerești, în prezența armatei nevăzute a iadului, Hristos Și-a întemeiat biserica pe Stânca cea vie. Stânca aceasta este El Însuși – corpul Său, frânt și zdrobit pentru noi. Porțile Locuinței morților nu pot să biruie o biserică ridicată pe această temelie.

Cât de slabă părea biserica în vremea când Hristos rostea aceste cuvinte! Era numai o mână de credincioși, împotriva cărora urma să se îndrepte toată puterea demonilor și a oamenilor răi; cu toate acestea, urmașii lui Hristos nu trebuiau să se teamă. Zidiți pe Stânca puterii lor, ei nu puteau să fie doborâți.

Timp de șase mii de ani, credința s-a întemeiat pe Hristos. Timp de șase mii de ani, torentele și furtunile mâniei satanice au lovit în Stânca mântuirii noastre, dar ea a stat neclintită.

Petru exprimase adevărul care constituie temelia credinței bisericii și Isus l-a onorat acum ca pe un reprezentant al întregului corp al celor ce cred. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 413)

Ce responsabilitate am să-L ajut pe Hristos la susținerea și ocrotirea bisericii Sale?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor