STÂNCĂ VEȘNICĂ A MÂNTUIRII

Nimeni nu este sfânt ca Domnul; nu este alt Dumnezeu decât Tine. Nu este stâncă așa ca Dumnezeul nostru.
1 Samuel 2:2

Ascultă ediția audio aici.

Domnul ne aduce adesea în situații dificile pentru a ne stimula să ne străduim și mai mult. Prin providența Sa, în calea noastră se ivesc uneori neplăceri sau greutăți deosebite pentru a ne pune la încercare răbdarea și credința. Dumnezeu ne dă lecții de încredere. El vrea să ne învețe unde să căutăm ajutor și putere în vreme de nevoie. În felul acesta ajungem să cunoaștem în mod practic voința Sa divină, de care avem atât de multă nevoie în experiența noastră de viață. Credința crește și devine puternică atunci când luptăm serios cu îndoiala și cu teama. Frate, tu poți fi un biruitor dacă veghezi asupra căilor tale! Trebuie să-ți consacri tânăra viață în slujba cauzei lui Dumnezeu și să te rogi pentru reușită. Nu ar trebui să închizi ochii față de pericolul în care te afli, ci ar trebui să te pregătești în mod hotărât pentru orice dificultate care s-ar ivi în înaintarea ta creștină. Ia-ți timp să meditezi și să te rogi cu umilință și cu seriozitate! Talentele tale sunt remarcabile și ești plin de speranță în ce privește succesul tău viitor, dar, dacă nu înțelegi slăbiciunea inimii tale firești, vei fi dezamăgit.

Tu pornești acum în viață. Ai ajuns la o vârstă când trebuie să-ți porți singur responsabilitățile. Este o perioadă critică din viața ta. Acum, la tinerețe, tu semeni în ogorul vieții. Ceea ce semeni, aceea vei secera; cum a fost sămânța, așa va fi și recolta. Dacă vei fi neglijent și indiferent față de lucrurile veșnice, te vei confrunta cu o mare pierdere și, prin influența ta, îi vei împiedica și pe alții să-și îndeplinească obligațiile față de Dumnezeu.

În fața ta stau ambele lumi. Pe care o vei alege? Fii înțelept și prinde viața veșnică! Nu te abate de la integritate, oricât de neplăcute ar putea să ți se pară responsabilitățile în situația critică actuală! Poate ți se pare că trebuie să faci sacrificii mari ca să-ți păstrezi curăția sufletească, dar nu ezita, ci mergi înainte cu frică de Dumnezeu, iar El îți va binecuvânta eforturile și te va răsplăti înmiit. Nu renunța la obligațiile și la privilegiile tale religioase ca să satisfaci dorințele rudelor și ale prietenilor neconsacrați! Tu ești chemat să iei poziție de partea adevărului, chiar dacă aceasta ar fi în directă opoziție cu cei care îți sunt foarte apropiați. (…)

Așază temelia caracterului tău creștin pe Stânca veșnică a mântuirii și îngrijește-te ca întreaga clădire să fie fermă și solidă! (Mărturii pentru biserică, vol. 4, pp. 116, 117)

Cum mă pregătesc pentru dificultățile mele actuale din călătoria mea spirituală?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor