MARELE MEDIATOR

Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățit prin foc.
Apocalipsa 3:18

Ascultă ediția audio aici.

Fiecare membru al bisericilor noastre să își pună această întrebare solemnă: Cum stau eu înaintea lui Dumnezeu ca urmaș declarat al lui Hristos? Radiază lumina mea spre lume cu raze clare și neîntrerupte? Ca popor care ne-am luat angajamentul de consacrare față de Dumnezeu, ne-am menținut legătura cu Sursa întregii lumini? Simptomele decăderii și ale declinului în bisericile creștine de astăzi nu sunt dureros de vizibile? Moartea spirituală a venit asupra multora care ar trebui să fie exemple de zel, puritate și consacrare. Obiceiurile lor vorbesc mai tare decât afirmațiile lor și stau mărturie a faptului că o anumită putere a tăiat funia care îi ancora de Stânca veșnică și ei plutesc în derivă, fără hartă și busolă.

Martorul credincios dorește să remedieze condiția precară în care se află poporul Lui declarat și spune: „Ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ți dar aminte de unde ai căzut, pocăiește-te și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești” (Apocalipsa 2:4,5). Hristos va înceta să ia numele celor care nu se întorc la El și la faptele dintâi și nu va mai face mijlocire pentru ei înaintea Tatălui. (…) Totuși cazul celor care sunt mustrați nu este fără speranță și nu este în afara puterii Marelui Mediator. El zice: „Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățit prin foc, ca să te îmbogățești, și haine albe, ca să te îmbraci cu ele și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale, și doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii și să vezi” (Apocalipsa 3:18). Chiar dacă se află într-o situație deplorabilă, urmașii declarați ai lui Hristos nu sunt totuși într-un stadiu atât de disperat precum erau fecioarele neînțelepte, ale căror lămpi dădeau să se stingă și care nu mai aveau timp să-și reumple vasele cu untdelemn. Când a venit mirele, cele care erau pregătite au intrat cu el la nuntă, dar când au venit fecioarele neînțelepte, ușa era închisă și era prea târziu ca să poată intra. Însă sfatul Martorului credincios nu-i prezintă într-o situație fără speranță pe cei care sunt căldicei. Există încă o șansă de a se remedia starea lor, iar mesajul către Laodiceea este plin de încurajare, deoarece biserica necredincioasă încă poate cumpăra aurul credinței și al iubirii, poate încă primi haina albă a neprihănirii lui Hristos. (Review and Herald, 28 august 1894)

Îmi cunosc eu adevărata stare spirituală a sufletului?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor