PROTOTIP

Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți.
Efeseni 5:1

Ascultă ediția audio aici.

Dacă ar fi ascultat de cuvântul lui Dumnezeu, oamenii care au trăit înainte de potop nu ar fi pierit în apele lui. Dacă israeliții ar fi ascultat de cuvântul Domnului, El ar fi revărsat asupra lor binecuvântări cu totul deosebite. Dar au căzut ca urmare a satisfacerii poftei și patimii. Nu au vrut să asculte de cuvintele lui Dumnezeu. Satisfacerea unei pofte pervertite i-a dus la păcate numeroase și grave. Dacă ar fi pus cerințele lui Dumnezeu pe primul loc și dorințele lor pe planul al doilea, supunându-se alegerii făcute de Dumnezeu cu privire la cea mai bună hrană pentru ei, nici măcar unul dintre ei nu ar fi murit în pustiu. Ar fi fost instalați în tărâmul sfânt al Canaanului, un popor sfânt și fericit, care nu ar fi avut printre semințiile sale niciun om infirm.

Salvatorul lumii S-a făcut păcat pentru omenire. Devenind înlocuitorul omului, Hristos nu Și-a folosit puterea pe care o avea ca Fiu al lui Dumnezeu, ci a intrat în rândul fiilor oamenilor. El trebuia să sufere încercarea ispitirii ca un om, în favoarea omului, în cele mai grele împrejurări, și să lase un exemplu de credință și de încredere deplină în Tatăl Său ceresc. Hristos știa că Tatăl avea să-I pună la dispoziție hrană atunci când lucrul acesta era spre slava Sa. În încercarea aceasta cruntă, când foamea Îl chinuia peste măsură, El nu a vrut să micșoreze înainte de vreme nici măcar cu un strop, prin puterea Sa de Dumnezeu, încercarea prin care trebuia să treacă.

Atunci când avea să se confrunte cu situații grele, omul căzut nu putea avea capacitatea de a face minuni pentru sine, ca să se salveze din suferință sau teamă ori ca să-i învingă pe dușmani. Planul lui Dumnezeu era să-i pună pe oameni la încercare și, trecându-i frecvent prin situații dificile care să le testeze credința în iubirea și puterea Lui, să le dea ocazia de a-și dezvolta caracterul. Viața lui Isus a fost un prototip perfect,un model desăvârșit. Prin exemplul și prin învățăturile Sale, Hristos i-a arătat omului că depinde de Dumnezeu și că în El trebuie să creadă cu toată puterea și să își pună toată încrederea.  (Confruntarea cu ispita, pp. 43, 44)

Isus a ales de bunăvoie să trăiască fiecare provocare omenească extremă, să mă poată ajuta să-mi dezvolt caracterul în momentele dificile ale vieții. I-am oferit lui Isus ocazia să facă din această zi o zi de edificare a caracterului?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor