PILOT DIVIN

Ce fel de om este acesta, de-L ascultă până și vânturile și marea?
Matei 8:27

Ascultă ediția audio aici.

Orice vas care navighează pe marea vieții trebuie să Îl aibă la bord pe Pilotul divin, însă, când se stârnesc furtuni, când amenință vânturile, multe persoane Îl aruncă peste bord pe Pilotul navei lor și își încredințează vasul în mâinile omului mărginit sau încearcă să preia cârma ei înșiși. Atunci urmează în general dezastrul și naufragiul, iar Pilotul este învinuit că i-a condus în ape atât de periculoase. Nu vă lăsați pe mâna oamenilor, ci spuneți mai degrabă: „Domnul este ajutorul meu, voi căuta sfatul Lui, voi îndeplini voia Lui.” Toate avantajele pe care le-ați putea avea nu vor putea fi o binecuvântare pentru voi și nici cea mai înaltă educație nu vă poate califica pentru a deveni un canal de lumină, dacă nu conlucrați cu Duhul Sfânt. Ne este la fel de imposibil ca, fără iluminare divină, să dobândim calificări de la oameni așa cum le-a fost imposibil dumnezeilor Egiptului să-i elibereze pe aceia care și-au pus încrederea în ei. Studenții să nu creadă că orice sugestie care li se face de a-și prelungi studiile este în armonie cu planul lui Dumnezeu! Fiecare sugestie de acest fel să fie prezentată Domnului în rugăciune și să fie căutată cu seriozitate călăuzirea Lui – nu numai o singură dată, ci continuu, iar și iar. Rugați-vă și implorați-L până când sunteți convinși că sfatul este de la Dumnezeu sau de la om! Nu vă încredeți în oameni! Acționați numai sub călăuzire divină!

Voi ați fost aleși de Hristos. Ați fost răscumpărați cu sângele prețios al Mielului. Rugați-L pe Dumnezeu ca acest sânge să fie eficient și în dreptul vostru. Spuneți-I: „Sunt al Tău prin creație; sunt al Tău prin răscumpărare. Respect autoritatea umană și sfatul fraților mei, însă nu mă pot baza în totalitate pe ei. Te vreau pe Tine, o, Doamne, să mă înveți! Am făcut legământ cu Tine că voi adopta standardul divin în privința caracterului și Te voi face sfătuitorul și îndrumătorul meu – o parte din toate planurile pe care le fac cu privire la viața mea; de aceea, învață-mă!“ Fie ca slava Domnului să fie primul lucru pe care îl aveți în vedere! Respingeți orice dorință după distincție lumească, orice ambiție de a vă asigura primul loc. Încurajați puritatea și sfințenia inimii, ca să puteți reprezenta adevăratele principii ale Evangheliei. Fiecare act al vieții noastre să fie înnobilat printr-un efort sfânt de a face voia Domnului, pentru ca influența voastră să nu îi conducă pe alții pe cărări greșite. Când Dumnezeu este Cel care conduce, neprihănirea Lui va merge înaintea voastră, iar slava lui Dumnezeu va fi răsplata voastră. (Principiile fundamentale ale educației creștine, pp. 348, 349)

În ce mod lipsa de încredere în mine însumi îmi afectează imaginea de sine în calitate de creștin?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor