VINDECĂTOR AL TUTUROR BOLILOR

De aceea vă spun că orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea.
Marcu 11:24

Ascultă ediția audio aici.

Salvatorul nostru știe că în lume nu vom găsi consolare pentru vaietele noastre și Îi pare rău de noi că suntem atât de împovărați de nevoi, dar nu vrem să-L facem pe El confidentul și purtătorul nostru de poveri. Sufletului slab și amărât, sătul să mai privească la oameni doar pentru a fi trădat și uitat, Hristos îi spune: „Afară numai dacă vor căuta ocrotirea Mea, vor face pace cu Mine, da, vor face pace cu Mine” (Isaia 27:5).

Nu vă duceți cu durerile și încercările voastre la ființele umane! Prezentați-vă înaintea Lui, care este capabil să facă „nespus mai mult”! El știe exact cum să vă ajute. Nu vă întoarceți de la Răscumpărătorul iubitor și plin de înțelegere către prietenii care, deși vă vor oferi tot ce au mai bun, s-ar putea să vă îndrume pe căi greșite! Duceți toate necazurile la Isus! El vă va primi, vă va întări și vă va mângâia. El este Vindecătorul tuturor bolilor. Inima Sa mare tânjește după voi cu o dragoste infinită. El vă trimite un mesaj care v-ar putea recupera din cursele vrăjmașului. Vă veți putea câștiga poate respectul de sine. Veți putea ajunge acolo unde doriți nu ca un înfrânt, ci ca un biruitor în și prin influența înnobilatoare a Duhului lui Dumnezeu.

Mulți trăiesc sub o așa presiune a îngrijorării încât nu pot gusta decât puțin din dulceața iubirii lui Dumnezeu. Nu cunosc sensul cuvintelor: „Bucuria Mea să rămână în voi și bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 15:11). Noi să facem tot posibilul și să lăsăm totul în mâinile lui Dumnezeu, spunând: „Cred promisiunile Tale. Nu-i așa că îmi vei arăta dovezile lucrării Tale?” El va auzi și va răspunde.

„Orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit” (Marcu 11:24). Aceste cuvinte constituie promisiunea că tot ce poate oferi un Salvator atotputernic El le va da celor ce se încred în El. Ca administratori ai harului ceresc, noi trebuie să cerem cu credință și apoi să așteptăm cu încredere salvarea de la Dumnezeu. Încrezători, să nu luăm măsuri înaintea Lui, încercând în propria putere să realizăm ce ne-am propus! Să cerem în Numele Său și apoi să acționăm potrivit cu încrederea în eficiența Lui. (The Signs of the Times, 14 februarie 1906)

Cum să-mi dau seama când să depun tot efortul personal să realizez ce-mi doresc și când să aștept intervenția lui Dumnezeu?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor