MÂNTUITOR DEPLIN

Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri.
Coloseni 2:9,10

Ascultă ediția audio aici.

Cum poți ști că ești acceptat de Dumnezeu? Studiază cu rugăciune Cuvântul Său. Nu-l lăsa la o parte pentru nicio altă carte. Această Carte convinge de păcat. Ea dezvăluie în mod clar calea mântuirii și aduce în atenție o strălucitoare și glorioasă răsplată. Îți descoperă un Mântuitor deplin și te învață că doar prin îndurarea Lui nemărginită poți primi mântuirea. Nu neglija rugăciunea tainică, personală, căci aceasta este sufletul religiei. Cere, în rugăciune fierbinte și adâncă, puritatea sufletului. Roagă-te atât de fierbinte, atât de stăruitor, ca și când ar fi în joc viața aceasta trecătoare. Rămâi înaintea lui Dumnezeu până când acele dorințe pe care nu le poți spune nimănui sunt împlinite pentru mântuirea ta și dobândești acea dovadă scumpă a păcatului iertat.

Domnul Isus nu te-a lăsat să te împotmolești în necazurile și greutățile pe care le ai de întâmpinat. El ți-a spus totul despre ele și, de asemenea, ți-a spus să nu te descurajezi și să nu fii doborât atunci când vin încercări. Privește la Isus, Mântuitorul tău, fii vesel și bucură-te! Încercările cel mai greu de îndurat sunt cele care vin de la frații tăi, de la prietenii tăi, însă chiar și aceste încercări pot fi îndurate cu răbdare. Domnul Isus nu mai zace în mormântul cel nou al lui Iosif. El a înviat și S-a înălțat la ceruri pentru a mijloci acolo în favoarea ta. Noi avem un Mântuitor care ne-a iubit atât de mult, încât a murit pentru noi, pentru ca prin El să putem avea speranță, putere, curaj și un loc cu El pe tronul Său. El poate și vrea să te ajute ori de câte ori Îl soliciți.

Te simți nedemn de poziția de încredere pe care o ocupi? Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru ea. Cu cât îți vei simți mai mult slăbiciunea, cu atât vei fi mai înclinat să cauți un ajutor. „Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi” (Iacov 4:8). Domnul Isus dorește ca tu să fii fericit, să fii vesel. Vrea ca tu să faci tot ce poți cu priceperea pe care ți-a dat-o, apoi să ai încredere că Domnul te va ajuta și îi va scoate în cale pe cei care te vor ajuta să-ți duci poverile. (Sfaturi pentru biserică, pp. 55, 56)

Cum aș putea să fiu mai recunoscător când trec prin greutăți și încercări? Cum aș putea să încurajez pe cineva care trece prin momente grele astăzi?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor