Copilaș din Betleem

Și tu, Betleeme Efrata, măcar că ești prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuși din tine Îmi va ieși Cel ce va stăpâni peste Israel. Mica 5:2

Ascultă ediția audio aici.

Părinți, pentru creșterea copiilor voștri, studiați învățăturile pe care le-a dat Dumnezeu în natură! (…) Întrebați-l pe grădinar cum face el să crească așa de frumos fiecare ramură și fiecare frunză, ca să se dezvolte în simetrie și frumusețe! El vă va spune că nu prin atingeri aspre sau prin eforturi violente, deoarece acestea ar frânge lăstarii delicați, ci prin mici dovezi de atenție, des repetate. El a umezit pământul și a ferit planta în creștere de vânturile puternice și de arșița soarelui și Dumnezeu a făcut-o să înflorească și să crească în mare frumusețe. (…) Încurajați-i să-și exprime iubirea față de Dumnezeu și unul față de celălalt! Motivul pentru care în lume sunt așa de mulți bărbați și femei cu inima împietrită este acela că afecțiunea autentică a fost privită ca slăbiciune și a fost descurajată și reprimată. Natura mai bună a acestor oameni a fost înăbușită în copilărie și, dacă lumina iubirii divine nu vine să le topească egoismul rece, fericirea lor va fi distrusă pentru totdeauna. Dacă vrem ca micuții noștri să aibă spiritul duios al lui Isus și empatia pe care o manifestă îngerii față de noi, trebuie să încurajăm impulsurile generoase și iubitoare ale copilăriei.

Învățați-i pe copii să-L vadă pe Hristos în natură! Luați-i sub cerul liber, sub copacii falnici din grădină și, în toate lucrurile minunate ale creației, învățați-i să vadă expresia iubirii Sale! Învățați-i că El a făcut legile care guvernează toate ființele vii, că El a făcut legi pentru noi și că aceste legi sunt pentru fericirea și bucuria noastră! Nu-i obosiți cu rugăciuni lungi și îndemnuri plictisitoare, ci, prin pilde din natură, învățați-i să asculte de Legea lui Dumnezeu!

Dacă le câștigați încrederea în voi ca urmași ai lui Hristos, va fi ușor să-i învățați despre marea iubire cu care El ne-a iubit. Când încercați să le lămuriți adevărurile mântuirii și să-i îndrumați la Hristos ca Mântuitor personal, îngerii vor fi lângă voi. Domnul le va da har taților și mamelor să le trezească interesul micuților pentru prețioasa povestire despre Copilașul din Betleem, care este într-adevăr speranța întregii lumi. – Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 516, 517

Gândesc mai departe

În această lume insensibilă uneori, cum aș putea să-i ajut pe copiii din jurul meu să dezvolte o dragoste plină de tandrețe față de Dumnezeu și față de ceilalți?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor