Căpetenie a oștirii Domnului

Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi stați liniștiți. Exodul 14:14

Ascultă ediția audio aici.

Persist în meditația asupra lui Hristos și a promisiunii Sale: „Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi” (Ioan 14:18). Misiunea Duhului Sfânt este să se îmbine cu efortul uman și întregul cer este angajat în lucrarea de formare a unui popor care să stea în picioare în aceste zile de pe urmă. Sfârșitul este aproape și vrem să nu pierdem din vedere lumea viitoare. Povara rugăciunii mele este ca bisericile să se poată trezi din toropeala lor morală și să se anime într-o activitate energică și plină de interes. O, dacă ar putea ele să vadă și să înțeleagă că, în această ultimă bătălie, Căpetenia oștirii Domnului conduce armatele cerului și Se amestecă printre rânduri, purtând luptele în locul nostru! Vom avea apostazii, ne așteptăm la ele. „Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri” (1 Ioan 2:19). „Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc va fi smuls din rădăcină” (Matei 15:13).

Îngerul, puternicul înger din cer, este gata să lumineze „pământul de slava lui”, în timp ce strigă cu voce puternică: „A căzut, a căzut Babilonul cel mare” (Apocalipsa 18:1,2). O, cât de mult mi-aș dori ca biserica să se ridice și să lumineze pentru că slava Domnului s-a arătat peste ea! Ce n-am putea face noi în Dumnezeu dacă fiecare ființă umană și-ar face partea cât mai bine! „Despărțiți de Mine, nu puteți face nimic” (Ioan 15:5). Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. Îngerii răi își unesc puterile cu oamenii răi și, întrucât au fost într-o continuă confruntare și au câștigat experiență în cele mai bune moduri de luptă și înșelătorie, întărindu-se de-a lungul veacurilor, aceștia nu vor ceda în această ultimă mare confruntare fără o luptă disperată. Întreaga lume va fi ori de o parte a frontului, ori de cealaltă. Se va da lupta de la Armaghedon. În ziua aceea, niciunul dintre noi nu trebuie să fie găsit dormind. Profund treziți trebuie să fim, asemenea fecioarelor înțelepte care au untdelemn în vasele și lămpile lor. Ce este acesta? Har, har! Puterea Duhului Sfânt trebuie să fie asupra noastră, iar Căpetenia oștirii Domnului va sta în fruntea îngerilor cerului ca să conducă lupta. – Scrisoarea 112, 1890

Gândesc mai departe

Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor