Glas divin

A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit. Ioan 1:11

Ascultă ediția audio aici.

Isus venise în baza autorității lui Dumnezeu, purtând chipul Lui, împlinind Cuvântul Lui și căutând slava Lui. Cu toate acestea, nu a fost primit de conducătorii lui Israel. Dar când alții aveau să vină asumându-și caracterul lui Hristos, însă mânați de propria voință și căutând propria slavă, pe aceia aveau să-i primească. Și de ce? Pentru că acela care caută propria mărire face apel la dorința de mărire care e în alții. La asemenea chemări, iudeii puteau răspunde. Ei urmau să-l primească pe învățătorul fals pentru că le măgulea mândria prin faptul că aproba părerile și tradițiile cultivate de ei. Dar învățătura lui Hristos nu coincidea cu ideile lor. Era spirituală și cerea sacrificarea eului, de aceea nu voiau să o accepte. Ei nu-L cunoșteau pe Dumnezeu și pentru ei glasul Lui vorbind prin Hristos era glasul unui străin.

Nu se repetă și astăzi același lucru? Nu sunt mulți astăzi, până și conducători religioși, care își împietresc inima față de Duhul Sfânt și fac imposibilă recunoașterea glasului lui Dumnezeu? Nu resping ei Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-și menține tradițiile lor?

„Dacă ați crede în Moise, M-ați crede și pe Mine”, a zis Isus, „pentru că el a scris despre Mine. Dar dacă nu credeți cele scrise de el, cum veți crede cuvintele Mele?” Hristos fusese Acela care îi vorbise lui Israel prin Moise. Dacă ar fi ascultat Glasul divin care vorbise prin marele lor conducător, l-ar fi recunoscut în învățăturile Domnului Hristos. Dacă l-ar fi crezut pe Moise, L-ar fi crezut pe Cel despre care scrisese Moise.

Isus știa că preoții și rabinii erau hotărâți să-I ia viața; cu toate acestea le-a dat explicații clare despre unitatea Sa cu Tatăl și legătura Sa cu lumea. Ei au înțeles că nu aveau scuză în opoziția lor față de Hristos, totuși ura lor criminală nu s-a stins. Teama a pus stăpânire pe ei când au văzut puterea de convingere care însoțea lucrarea Lui, dar s-au împotrivit chemărilor Lui și s-au zăvorât în întuneric. Categoric, ei nu au reușit să-I ruineze lui Isus autoritatea sau să îndepărteze respectul și atenția cu care Îl înconjurau oamenii, dintre care o mare parte erau convinși de cuvintele Lui. – Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 212, 213

Gândesc mai departe

Cum să-L aud clar pe Isus și să-L urmez când îmi vorbește?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor