Acela care este puternic pentru a salva

Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine. Țefania 3:17

Ascultă ediția audio aici.

Acum s-ar putea să vă bazați pe propria neprihănire și să considerați că ați încercat să faceți ce este bine și că, în cele din urmă, veți fi mântuiți făcând acest lucru. Nu puteți înțelege că Domnul Hristos face totul. Unii spun: „Mai întâi trebuie să mă pocăiesc. Trebuie să merg cât mai departe pe cont propriu fără Hristos, iar apoi Domnul Hristos mă va întâlni și mă va primi.”

Nu puteți avea niciun gând fără Hristos. Dacă Domnul Hristos nu pune în mișcare influențe și dacă nu trimite Duhul Sfânt pentru a impresiona mintea uma-nă, nu puteți avea nicio înclinație de a veni la El. Dacă există vreun om pe fața pământului care are un îndemn de a se apropia de Dumnezeu, acest fapt se datorează numeroaselor influențe exercitate asupra minții și inimii lui. Acestea fac apel la el să arate devotament față de Dumnezeu și apreciere pentru marea lucrare pe care Dumnezeu a făcut-o pentru el.

Prin urmare, să nu spunem niciodată că ne putem pocăi singuri, iar apoi Domnul Hristos ne va ierta. Categoric, nu. Harul lui Dumnezeu este cel care iartă. Harul lui Dumnezeu este cel care ne conduce la pocăință prin puterea Sa. Așadar, totul vine de la Isus Hristos, totul ține de El, iar voi nu vreți decât să-I răspundeți dându-I slavă lui Dumnezeu. De ce nu răspundeți mai mult când sunteți împreună în adunările voastre? De ce nu aveți influența sensibilizatoare a Duhului lui Dumnezeu când vă sunt prezentate iubirea lui Isus și mântuirea Sa? Deoarece nu vedeți că Domnul Hristos este cel dintâi, cel de pe urmă și cel mai bun, Alfa și Omega, începutul și sfârșitul, însuși Autorul și Desăvârșitorul credinței voastre. Nu înțelegeți acest fapt, prin urmare rămâneți în păcatele voastre. De ce se întâmplă așa? Pentru că Satana este aici și luptă pentru sufletele oamenilor. El își aruncă umbra diabolică chiar în calea noastră și nu puteți vedea altceva decât pe vrăjmaș și puterea lui.

Abateți-vă privirea de la puterea lui, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. – Credința și faptele, pp. 72, 73

Gândesc mai departe

Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor