Creator al ființei noastre

Căci în El avem viața, mișcarea și ființa. Faptele 17:28

Ascultă ediția audio aici.

Prin cultivarea pământului, prin îmblânzirea și stăpânirea solului, constant pot fi învățate lecții. Nimeni să nu creadă că un teren sălbatic, nelucrat, va aduce imediat o recoltă. Pentru semănarea seminței este necesară o lucrare de pregătire a solului, care se realizează numai printr-o muncă atentă, serioasă și perseverentă.

Tot așa este și în lucrarea spirituală din inima omului. Cei care doresc să aibă rezultate în urma cultivării pământului trebuie să lucreze având în inimă Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci vor găsi ogorul necultivat al inimii desțelenit de influența Duhul Sfânt, care îl sensibilizează și îl supune. Dacă nu este lucrat din greu, pământul nu va aduce nicio recoltă. Așa este și cu solul inimii. Înainte de a aduce roade spre slava lui Dumnezeu, Duhul Său trebuie să lucreze asupra inimii, să o disciplineze și să o înnobileze.

Nu se pot obține bogățiile pământului dacă acesta este lucrat sporadic. Pământul trebuie îngrijit cu atenție, zi de zi. Trebuie arat des și adânc, cu scopul de a îndepărta buruienile care iau hrana semințelor bune. Așa se pregătesc pentru seceriș cei care ară și seamănă. Nimeni nu trebuie să stea inactiv în mijlocul câmpului, privindu-și cu tristețe speranțele spulberate.

Cei care lucrează pământul, învățând lecțiile spirituale ale naturii, vor fi binecuvântați de Dumnezeu. Când cultivă pământul, agricultorul cunoaște doar într-o mică măsură comorile care i se vor dezvălui. Deși nu trebuie să disprețuiască învățătura pe care o poate acumula de la cei cu experiență și din informațiile împărtășite de cei luminați, el trebuie să învețe singur anumite lecții. (…) Cultivarea pământului se va dovedi o școală pentru suflet.

Cel care face să răsară firul verde din sămânță, care îngrijește planta zi și noapte și îi dă putere să se dezvolte este chiar Creatorul ființei noastre, Împăratul cerurilor. El manifestă o grijă și un interes mult mai mare față de copiii Săi. În timp ce semănătorul om plantează semințele ca să ne întrețină viața pământească, Semănătorul ceresc va planta în suflet acea sămânță care aduce roade pentru viața veșnică. – Parabolele Domnului Hristos, pp. 88, 89

Gândesc mai departe

Este solul inimii mele gata să primească sămânța pe care divinul Semănător vrea să o planteze în mine astăzi?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video