Rugăciunea specială a lui Isus

„Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine și Eu, în Tine, ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:21)

Ascultă ediția audio aici.

Până în 1991, Africa de Sud trecuse printr-o perioadă de opresiune: apartheidul – o politică de discriminare rasială ce impunea ca negrii să trăiască separați de albi, fără drepturi politice, economice sau educaționale. Eliberat din închisoare după 27 de ani de detenție, Nelson Mandela a devenit președintele Congresului Național African. Acesta a condus negocierile cu președintele Klerk pentru abolirea politicii de apartheid și organizarea de alegeri universale. În anul 1994, în urma victoriei partidului său, s-a format un guvern de uniune națională.

Cu ocazia Cupei Mondiale găzduite de Africa de Sud în anul 1995, președintele Nelson Mandela s-a implicat apoi personal în organizarea și motivarea echipei naționale de rugby, simțind că echipa poate face marea performanță, ceea ce urma să ducă la unitate națională și la rezolvarea problemelor rasiale. Așa că și-a îndemnat conaționalii de toate culorile să susțină echipa națională, alcătuită predominant din jucători albi. Miracolul s-a produs: Nelson Mandela i-a înmânat Cupa Mondială lui François Pienaar, căpitanul alb al echipei Africii de Sud, după finala câștigată împotriva Noii Zeelande. A fost un moment important al reconcilierii dintre populația majoritară și minoritatea albă din Africa de Sud.

Segregație… Reconciliere… Vedem singuri cum păcatul separă, ridică ziduri, dar Isus Hristos este singurul care le poate demola! El face marea reconciliere între oameni și între om și Dumnezeu. Simți că nu poți găsi calea de împăcare în familie? Ți se pare că s-au format diferențe și distanțe prea mari între tine și partenerul de viață, între tine și adolescentul tău? Vino la Hristos, și El îți va uni din nou casa, familia! Când oamenii au strigat la El, Isus a unit națiuni separate de secole… Doar El poate face această minune și în casa ta!

Doamne, ajută-mă să fiu un om al păcii și lasă Tu pacea ta în familii și în biserică! Avem atât de multă nevoie de ea!

Provocare:

Care crezi că sunt cele mai mari obstacole în calea unității din familia și biserica ta? Propune-ți să pui deoparte o zi de post pentru a vorbi cu Dumnezeu despre ele!

Ovidiu Băluță
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor