Uniți în Isus

„Având în vedere că este o pâine, noi, care suntem mulți, suntem un trup, căci toți luăm o parte din aceeași pâine.” (1 Corinteni 10:17)

Ascultă ediția audio aici.

Metafora trupului, folosită adesea pentru a ilustra ideea de comunitate și unitate a bisericii, a fost deseori preluată, mai ales în momentele solemne ale Sfintei Cine. Prin împărtășirea cu simbolurile sfinte, comemorarea actului umilinței, se dorește să se șteargă disensiunile, să se regăsească iertarea și să se aducă unitatea în biserică.

Dacă a fost un timp când Satana a atacat unitatea bisericii, acesta este mai mult ca oricând momentul de acum, în apropierea finalului istoriei acestui Pământ. Familii lipsite de unitate, părinți în conflict cu copiii, bătrâni dezamăgiți de tineri, tineri neînțeleși și neiubiți pentru că nu corespund așteptărilor, biserici revoltate împotriva pastorilor și reformatori independenți rupându-se din trup… Poate părea o imagine nefirească pentru un trup, dar acesta este tabloul unei biserici aflate sub asediu, în care unitatea este pe cale de dispariție.

Sănătatea și integritatea trupului țin de armonia existentă între toate componentele acestuia. În ciuda imperfecțiunilor, picioarele rămân în trup chiar dacă sunt obosite, mâinile lucrează în continuare chiar dacă sunt crăpate, iar inima își duce activitatea încontinuu, pentru întreg organismul. Este adevărat că uneori ochii observă toate aceste imperfecțiuni ale propriului corp, dar nu se dezic de el, ci caută să îndrepte ce se poate.

În calitate de ochi, în biserică, poate ați observat multe imperfecțiuni: copii neastâmpărați, tineri nespirituali, părinți absenți, bătrâni care se opun schimbării, lideri neinspirați, vorbitori nepregătiți, muzicieni lumești sau comitete nedrepte. Pentru a nu pierde unitatea, avem o singură soluție: să luăm din aceeași Pâine, să bem din același Izvor și să-L lăsăm pe Isus să ne fie Cap.

Părinte, avem nevoie mai mult ca oricând să-Ți unești poporul sub aceleași simțăminte, pentru lupta ce ne stă înainte!

Provocare:

Meditează la acest citat: „În aceste zile este necesar ca unitatea noastră să aibă un caracter care să reziste încercării… Avem multe lecții de învățat și multe, multe altele de care trebuie să ne dezvățăm. […] Atâta vreme cât ținem la ideile și la opiniile noastre cu o insistență hotărâtă, nu putem avea unitatea pentru care S-a rugat Domnul Hristos” (MPSE, p. 42)!

Felix Mușat
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor