Maestrul muzician

„Chenania, căpetenia muzicii între leviți, cârmuia muzica, fiindcă era meșter.” (1 Cronici 15:22)

Ascultă ediția audio aici.

La un concert, am fost întrebat de un profesor de muzică dacă sunt muzician. Fără să fiu sigur ce înțelegea dumnealui prin noțiunea de muzician, i-am răspuns că, prin prisma faptului că am ceva cunoștințe muzicale (am studiat vioara și teoria muzicii timp de opt ani la un liceu de muzică) și că mă preocupă acest domeniu, unii m-ar putea considera muzician. Dar, din perspectiva unui profesionist, care deslușește și înțelege multe din tainele muzicii, care practică muzica și pentru care aceasta este un mod de viață, nu m-aș putea considera nici pe departe muzician.

De aceea, azi am ales să aduc în atenția ta, cititorule, înalta calificare și dedicare ce li se cerea muzicienilor evrei, al căror scop și conținut al slujirii prin muzică trebuia să fie Dumnezeu Însuși.

Responsabilul cu partea muzicală în închinarea evreilor nu era un oarecare muzicant, doar un om talentat și căruia îi plăcea să cânte. El era în primul rând unul dintre leviți, unul dintre cei mai preocupați oameni de aspectele spirituale ale vieții. Apoi, el era conducător, o persoană responsabilă, care purta de grijă și oamenilor, dar și slujbei pe care o aveau aceștia de îndeplinit. Și, nu în ultimul rând, Chenania era meșter, sau, într-un limbaj muzical actual, maestru. El era instruit, pregătit în domeniul muzicii și în stare să-i învețe și pe alții ce și cum să cânte pentru slava lui Dumnezeu.

Muzica vine de la Dumnezeu, iar omul se poate întoarce la Dumnezeu prin muzică. De aceea ar trebui să fie realizată și condusă de persoane consacrate Creatorului, care nu au doar talent și noțiuni muzicale, care nu se preocupă doar de efectul sonor plăcut al muzicii, ci și de efectul spiritual al acesteia.

Roagă-te pentru muzicienii din biserică, roagă-te ca ei să poată conduce prin muzică generația tânără spre mântuire!

Provocare:

Caută modele de viață din lumea muzicienilor care și-au dedicat talentul lui Dumnezeu!

Felix Jercău
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor