O altfel de muzică

„Harpa și alăuta, timpanul, flautul și vinul le înveselesc ospețele, dar nu iau seama la lucrarea Domnului și nu văd lucrul mâinilor Lui.” (Isaia 5:12)

Ascultă ediția audio aici.

Cu peste paisprezece ani în urmă eram în Canada și conduceam mașina spre orașul unde locuiam. În dreapta mea era un prieten ortodox, care mergea într-o localitate vecină. Înainte de a merge acasă trebuia să-l las mai întâi pe el.

Ascultam muzică religioasă în mașină.

— Ce fel de muzică este asta? m-a întrebat el.

— Este muzică religioasă, i-am răspuns. Eu nu ascult muzică ușoară.

El însă mi-a răspuns:

— Adrian, nu este nicio deosebire între muzica pe care o asculți tu și cea ușoară, exceptând cuvintele.

L-am lăsat în fața casei sale, mi-am luat la revedere și am plecat spre casa mea îngândurat.

Știam că avea dreptate. De fapt, Duhul Sfânt mă cerceta de multă vreme cu privire la acest subiect, dar mă împotriveam, fiindcă îmi plăcea acest gen de muzică. În realitate, ascultam melodii cu mesaj religios, dar cu acompaniament de muzică ușoară.

Făcusem reforme în ce privește viața mea spirituală. Nu mai priveam filme la televizor, aveam ore de rugăciune în fiecare seară, memoram versete biblice, sorbeam Cuvântul inspirat, însă mai aveam de câștigat o bătălie. Aici încă mă împotriveam. M-am luptat în rugăciune cu Dumnezeu câteva săptămâni, apoi am decis să renunț la genul acesta de muzică pentru totdeauna.

Oare harpa, alăuta, timpanul, flautul și vinul Babilonului să ne înveselească „ospețele” și viața de zi cu zi în așa fel încât să nu luăm seama la lucrarea Domnului și să nu vedem lucrul mâinilor Lui? Ar fi păcat, mare păcat să-l lăsăm pe Cel Rău să ne conducă viețile și să-L ofensăm pe Domnul nostru prin ceea ce ascultăm, privim sau vorbim.

Doamne, ajută-mă să ascult doar muzica ce mă poate ajuta să rămân în prezența Ta și să mă bucur de tot ce faci Tu pentru mine!

Provocare:

Ce fel de muzică îți place să asculți? Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să înțelegi dacă ea este cea mai potrivită pentru tine! Dacă înțelegi că Dumnezeu vrea altceva, de ce nu ar fi chiar ziua de astăzi ziua hotărârii tale?

Adrian Golea
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor