Trăiește veșnicia!

„Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă plouă mântuire.” (Osea 10:12)

Ascultă ediția audio aici.

Astăzi ne măsurăm viața în ani; în cele mai fericite cazuri, bineînțeles. Poate că unii dintre noi ne măsurăm viața în zile, în ore sau chiar în minute… Dumnezeu are un plan cu omenirea, cu fiecare individ în parte, indiferent cât de lung sau de scurt este drumul lui prin această viață.

Păcatul dorește ca viața dată de Dumnezeu să fie scurtă și plină de stres. Viața aceasta efemeră are o lozincă veche de șase mii de ani: „Trăiește clipa!” De ce? Pentru că nu avem siguranța clipei următoare. Pentru că acum avem timp… Mai departe, nu este sigur.

Perspectiva Bibliei este însă cu totul alta. Chiar dacă ea recunoaște că nu suntem stăpâni decât ai prezentului, ea ne vorbește și de siguranța veșniciei și de posibilitatea iertării trecutului nostru pătat. Crucea este dovada că Dumnezeu ne iartă trecutul, ne asigură veșnicia și ne umple de frumos prezentul dacă acceptăm să îl trăim împreună cu El. Când Îl primim în viața noastră, El devine Domn peste timpul nostru – peste trecut, peste prezent și peste viitor.

„Acum este timpul când să ne păstrăm, pe noi și pe copiii noștri, neîntinați de lume. Acum trebuie să ne spălăm haina caracterului și să o albim în sângele Mielului. Acum trebuie să biruim mândria, patima și indolența spirituală. Acum trebuie să ne trezim și să facem un efort hotărât pentru a ne forma un caracter armonios. «Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile.» Ne aflăm în cea mai dificilă situație, așteptând și veghind pentru arătarea Domnului nostru” (5MB, p. 182).

Depinde de tine și de timpul pe care îl petreci acum dacă vei auzi vreodată o nouă lozincă sfântă: „Trăiește veșnicia!”

Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru timpul pe care ți l-a oferit și roagă-te pentru timpul pe care îl trăiești!

Provocare:

Caută o „lozincă” nouă pentru astăzi, trăiește ca și când ar fi prima zi a veșniciei!

Loredana Simion
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor