Poteca ce duce acasă

„Cărarea pe care mergi să fie netedă și toate căile tale să fie hotărâte: nu te abate nici la dreapta, nici la stânga și ferește-te de rău!” (Proverbele 4:26,27)

Ascultă ediția audio aici.

Îmi amintesc cu drag de anii copilăriei și de poteca din livada de meri, pe care mergeam aproape zilnic. Era un drum atât de bine cunoscut: drumul spre școala mică din sat.

Îmi amintesc cuvintele mamei: „Să ții poteca dreaptă, să nu te abați din drum și să nu mai vii cu hainele rupte sau murdare acasă!”, cuvinte pe care le auzeam frecvent, dar pe care nu le ascultam. Și parcă mă văd abătându-mă de la drumul meu după te miri ce: un măr mai copt, o floare mai colorată, un pui de vrabie, o baltă înghețată pe care o transformam noi în „patinoar”. Nu puține erau ocaziile în care întârziam destul de mult la prânz sau veneam ca de la război.

În contextul versetului din Proverbele 4:26,27, îmi dau seama cât de neascultători putem fi, la orice vârstă, când vine vorba de sfaturile pline de dragoste ale Tatălui ceresc. Cărările vieții sunt pline de provocări, intersecții și alegeri, dintre care unele ne ridică, altele ne coboară, unele ne murdăresc, altele ne spală. Harta spre casă ne este oferită, trebuie doar să o urmăm.

„Ca străjeri credincioși, trebuie să vedeți sabia care vine și să dați alarma, pentru ca bărbații și femeile să nu meargă, din neștiință, pe o cale pe care ar fi putut s-o evite, dacă ar fi știut adevărul” (EUZ, p. 93).

„Dacă ar recunoaște modul în care Se poartă El cu ei și ar accepta învățăturile Sale, cei care sunt poporul lui Dumnezeu ar găsi o cale dreaptă pentru picioarele lor și o lumină care să-i călăuzească prin întuneric și prin descurajare” (4MB, p. 14).

Mersul pe cărarea vieții presupune ascultare, iar ascultarea înseamnă că vom ajunge acasă cu hainele curate și nerupte!

Roagă-te să poți ține drumul drept, indiferent de obstacolele întâlnite pe parcurs!

Provocare:

Oprește-te puțin astăzi, când ieși din casă, fie că ești pe jos, fie că ești cu mașina, și gândește-te dacă mersul tău este după mersul Lui, dacă poteca ta se abate la dreapta sau la stânga!

Loredana Simion
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor