Un exemplu de tată

„Copilul lasă să se vadă încă din faptele lui dacă purtarea lui va fi curată și fără prihană.” (Proverbele 20:11)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 2009, în familia Roșu s-a născut primul copilaș, pe nume Alexandru. Începând cu acel an, Andrei (tatăl lui Alexandru) a înțeles că el va fi modelul principal după care băiatul lui își va contura viața și că ceea ce îl va învăța din primii ani va rămâne imprimat pentru tot restul vieții.

Viața lui Andrei Roșu era una de rutină. Mergea la muncă dimineața devreme și stătea la birou ore întregi, mâncând un sandvici sau prăjituri aduse de alți colegi. Ajungea acasă seara târziu, se așeza în fața televizorului până pe la miezul nopții, apoi, simțindu-se epuizat după o zi plină, mergea să se odihnească. O viață destul de banală, nu-i așa?

Într-o bună zi, când s-a întors acasă de la muncă, băiețelul lui s-a așezat alături de el pe canapea, a luat telecomanda și a început să butoneze la întâmplare, pentru că așa îl văzuse pe tatăl său făcând. În acel moment, Andrei și-a imaginat cum vor fi pentru el următorii cinci-zece ani, s-a văzut luând în greutate, stând pe canapea alături de fiul său, cu o sticlă de bere într-o mână și telecomanda în cealaltă. Însă această conștientizare l-a făcut să își dea seama că nu își dorește să ducă o astfel de viață și a luat decizia de a se ridica de pe canapea.

Dintr-o viață de rutină, viața lui a devenit una foarte activă, datorită faptului că s-a apucat de alergat. Și a făcut-o atât de bine, încât în 2012 a intrat în Cartea recordurilor, fiind primul om care a alergat pe toate cele șapte continente cele mai grele curse. Dar asta nu e tot. El a devenit influența pe care și-a dorit-o pentru fiul său, care la vârsta de 7 ani a alergat Semimaratonul de pe Transfăgărășan (21,4 km), fiind cel mai tânăr atlet care reușește o astfel de performanță.

Cele mai bune lecții se predau prin exemplul personal. Cu alte cuvinte, Biblia ne învață că mai întâi trebuie să ne însușim ceea ce vrem să îi învățăm pe alții.

Roagă-te pentru sănătatea fizică, psihică și spirituală a tinerilor din biserica ta!

Provocare:

Prin exemplul tău, fă un tânăr sau o tânără să adopte un obicei sănătos!

Alin Cătinean
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor