Prieteni de rugăciune

„Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.” (Matei 18:19)

Ascultă ediția audio aici.

Câți prieteni ai? Te bucuri de o relație frumoasă cu ei? Cu câți dintre ei te poți ruga, fie și doar pe internet?

În Scriptură găsim un grup de prieteni de rugăciune. Au fost și colegi de școală, mâncau la cantină împreună, iar pedagogul avea încredere în ei, luând chiar aminte la propunerile lor. Toți patru au ajuns oameni mari, de valoare, în societatea antică.

Bănuiești despre cine e vorba? Daniel, Anania, Mișael și Azaria.

Multe lucruri făceau împreună și multe discuții aveau. Însă ceea ce doresc să scot în evidență sunt întâlnirile lor de rugăciune împreună. Despre două dintre acestea suntem siguri, dar putem presupune că au fost mult mai multe:

1. La începutul școlii au avut zece zile de rugăciune, la propunerea lui Daniel, pentru un regim alimentar special la cantină. Și răspunsul a venit într-un mod minunat.

2. Pentru visul lui Nebucadnețar și tâlcuirea lui, din nou Daniel a apelat la prietenii de rugăciune. Răspunsul primit a fost peste puterea de înțelegere a înțelepților și l-a uimit pe împărat. Dumnezeu i-a descoperit lui Daniel visul împăratului și le-a scăpat viața în mod miraculos, iar odată cu ei au fost salvați și „înțelepții” neînțelepți ai Babilonului.

„Rugăciunea de fiecare zi, continuă, ne păstrează viața unită cu Dumnezeu, deci nu trebuie să permitem niciodată niciunui lucru să întrerupă această legătură prin rugăciune. Rugați-vă împreună cu alții, rugați-vă alături de familie, dar, mai presus de orice, luați-vă timp pentru rugăciunea personală, în particular, căci ea este însăși viața, circulația sangvină a sufletului vostru” (CFD, pp. 37–38).

Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să îți faci prieteni de rugăciune care în situații deosebite să te susțină! Iar tu să faci la fel pentru ei! Și nu uita: ai un Tată ceresc care te iubește și veghează asupra ta!

Provocare:

Dacă ai prieteni, caută cel puțin unu pe care să-l inviți la rugăciune și să cereți împreună un lucru de la Dumnezeu! Promisiunea este clară: „vă va fi dat”.

Beniamin Apostol
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor