Dinamica acceptării anticipate

„I-a făcut rugăciuni, și Domnul, lăsându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile și l-a adus înapoi la Ierusalim, în împărăția lui. Și Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu.” (2 Cronici 33:13)

Ascultă ediția audio aici.

Într-una din cărțile sale, renumitul consilier James Dobson redă o situație în care a descoperit ce impact au avut asupra fiicei sale cele câteva cuvinte de acceptare anticipată și necondiționată. Fata venise de la școală cu o veste zdrobitoare: un lider de tineret foarte apreciat călcase porunca a șaptea și mutilase toată încrederea celor călăuziți și îndemnați de el cu atâta pasiune. Ea avea acum sufletul plin de neliniștea destinului acelui om. Tatăl a asigurat-o că Dumnezeu încă îl iubește și harul e mai mare decât păcatul lui. Apoi s-a întors spre ea, a privit-o în ochi și i-a făcut cea mai profundă declarație de acceptare anticipată:

— Dacă într-o zi chiar tu îmi vei aduce trista veste că ai rămas însărcinată în urma unui păcat similar, voi întoarce spatele întregii lumi acuzatoare și te voi îmbrățișa cu toată dragostea mea.

Fata s-a prăbușit la pieptul celui care tocmai îi validase sentimentul de teamă și îl anihilase cu o măiestrie cerească.

Să ne inspirăm de la Cel ale cărui gânduri sunt atât de diferite de ale noastre și care a întors spatele întregii lumi pe bună dreptate indignate, dar mai ales păcatelor îngrozitoare pe care le-a înfăptuit Manase, și S-a lăsat totuși înduplecat de rugăciunile lui. Nu doar că l-a iertat și l-a eliberat din închisoarea prea blândă pentru ce ar fi meritat, ci i-a redat și tronul, acceptându-l ca reprezentant al Său și șoptindu-i: „Eu încă am încredere în tine!” O vizită pastorală făcută unui tată încremenit în dezamăgirea față de cei doi băieți ai lui, educați, dar viciați până în măduva ființei lor de patima băuturii, m-a paralizat prin șocul resemnării acestuia față de recuperarea lor:

— Copiii mei sunt combustibil pentru iad!

Poate că te rogi de mult timp pentru un fiu rătăcitor și au trecut anii fără să se vadă vreo schimbare. Arată-i mai departe acceptarea ta și crede că Dumnezeu încă Se lasă înduplecat!

Provocare:

Vorbește-I astăzi lui Dumnezeu în rugăciune despre toate cazurile „fără speranță” pe care le cunoști! Lasă-L să îți spună că El îi iubește la fel cum te iubește și pe tine!

Ilie Cristea
Conferința Transilvania de Nord

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor