Exploratorii Îl urmează pe Isus

„Pe când erau pe drum, un om I-a zis: «Doamne, Te voi urma oriunde vei merge.»” (Luca 9:57)

Ascultă ediția audio aici.

La începutul anilor 1940, câțiva dintre pionierii lucrării de tineret, printre care și Luther Warren și Harry Fenner, au trecut la odihnă. Ștafeta lucrării de tineret a fost preluată de o nouă generație de lideri, care a dezvoltat noi programe prin care copiii și tinerii puteau învăța mai multe despre Isus.

Începutul programului de Exploratori este legat de numele lui John Hancock, care a organizat în 1946 un club de băieți și fete în biserica din Riverside, California. Ideea unui club pentru copii s-a răspândit repede în școlile și bisericile adventiste din California. În numai câțiva ani, sesiunea Conferinței Generale din 1950, ținută la San Francisco, prin vocea președintelui William H. Branson, avea să recomande bisericii mondiale programul de Exploratori. Declarația de misiune a Exploratorilor este următoarea: „Programul Exploratorilor este un laborator educațional pentru casă, școală și biserică.”

Orice copil din ciclul gimnazial care dorește să se alăture Exploratorilor va găsi în acest program un cadru potrivit pentru dezvoltare spirituală și fizică armonioasă. Angajamentul Exploratorului este potrivit pentru orice urmaș al lui Hristos: „Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, îi voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. Voi respecta legile Exploratorului, care pentru mine sunt: să studiez și să mă rog zilnic, să îmi îndeplinesc conștiincios datoria, să am grijă de corpul meu, să îmi păstrez conștiința curată, să fiu amabil și ascultător, să mă port cuviincios în casa Domnului, să am întotdeauna un cântec în inimă și să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.” Iată un angajament care poate face din noi toți niște adevărați Exploratori!

Astăzi ne rugăm pentru toți Exploratorii și instructorii de Exploratori din România.

Provocare:

Interesează-te unde și când se va desfășura următoarea întâlnire de Exploratori! Fă-ți planul să participi măcar o dată în viață la o întâlnire a Exploratorilor!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor