Întrebarea corectă

„Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: «Scoală-te și unge-l, căci el este!»” (1 Samuel 16:12)

Ascultă ediția audio aici.

Se pot spune multe despre procesul de formare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și despre implicarea tinerilor în acest proces. În 1844, John Andrews avea 15 ani, Uriah și Anne Smith aveau 12 și, respectiv, 16 ani, James White avea 27 de ani, iar Ellen Harmon – doar 17. Numai „părintele Bates”, așa cum era numit Joseph Bates la cei 52 de ani ai săi, făcea notă discordantă. Vor putea acești tineri să dea naștere unei biserici mondiale și să pună bazele unei organizații care va promova Evanghelia, sănătatea și educația în fiecare colț al lumii? Răspunsul ar fi cu siguranță negativ, și asta pentru că întrebarea este greșită. Întrebarea corectă este aceasta: Va putea Dumnezeu să folosească acești copii și tineri pentru a-Și îndeplini lucrarea Lui? Faptul că fiecare dintre noi face parte din această biserică ne arată că răspunsul trebuie să fie în mod evident afirmativ.

Privind la modul uimitor în care Dumnezeu s-a folosit de tineri în istoria biblică și cea recentă, este momentul să renunțăm la întrebări cum sunt cele pe care le-am auzit adesea în lucrarea mea: Cum se poate să punem niște copii să strângă colecta? Cum să-i lăsăm pe juniori să urce la amvon dacă nu sunt botezați?

Când, în decembrie 1844, Dumnezeu i-a oferit unei fete de 17 ani viziunea despre călătoria către cer a poporului ales, nimeni nu intuia că această fată urma să primească până la sfârșitul vieții alte aproape două mii de viziuni prin care biserica nou-formată să fie mustrată sau încurajată. Cu atât mai mult astăzi este timpul să înțelegem că Dumnezeu are libertatea de a alege și a lucra prin cei care întrunesc criteriile și așteptările Sale, nu ale noastre. Chiar și printr-un copil cu părul bălai.

Roagă-te pentru un spirit de înțelegere, răbdare și dragoste față de copiii din biserica ta! Cu siguranță au și ei un loc în planul lui Dumnezeu în aceste ultime zile ale istoriei.

Provocare:

Caută câteva fotografii din copilărie! Privește aceste fotografii și găsește ocaziile în care Dumnezeu te-a folosit pentru o anumită lucrare!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor