Risipă de iubire (I)

„Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul și a plecat într-o țară depărtată, unde și-a risipit averea, ducând o viață destrăbălată.” (Luca 15:13)

Ascultă ediția audio aici.

O poveste evreiască spune că un rabin pe nume Eisek ben Jekel, din Cracovia, a avut un vis în care era îndemnat să meargă în Praga pentru că acolo, sub podul care duce la palatul regal, trebuia să caute o comoară. Rabinul a ignorat visul, însă visul a revenit și mai insistent, până când rabinul a cedat și a plecat în căutarea comorii. Ajungând la locul cu pricina, chiar sub podul din apropierea palatului din Praga, rabinul a observat că locul este păzit de gardieni. Evident, nu avea nicio șansă să sape în locul acela după comoară. Descurajat și totodată dezamăgit pentru că dăduse crezare unui vis, se pregătea să plece, când un gardian l-a oprit și i-a cerut socoteală pentru prezența sa acolo. Fără să se ascundă, rabinul i-a spus gardianului toată povestea cu visul. Gardianul a izbucnit într-un râs ironic și i-a spus:

— Și eu am avut astfel de vise și, dacă le-aș fi dat crezare, acum mi-aș fi pierdut timpul căutând prin Cracovia casa unui rabin, Eisek ben Jekel parcă. Undeva sub soba lui din dormitor, ar fi ascunsă o comoară.

Rabinul nu și-a putut ascunde uimirea și îndată, fără prea multe explicații, a rupt-o la fugă. A ajuns acasă și, spre mirarea tuturor din casă, a început să sape sub soba din dormitor.

Povestea spune că acolo ar fi găsit o comoară și cu acei bani ar fi construit o școală.

Morala e simplă și li se potrivește multora dintre noi. Căutăm comori și suntem gata să înconjurăm pământul pentru ele. Însă de cele mai multe ori comoara e chiar aici, lângă noi, aproape. Fiul risipitor a mers într-o țară îndepărtată să caute comoara pentru ca apoi să înțeleagă că iubirea tatălui era cea mai prețioasă comoară și se afla lângă el.

Doamne, astăzi, ca un fiu risipitor, mă întorc la Tine!

Provocare:

Fii atent la comorile din jurul tău! Ar fi păcat să faci un ocol pentru ele când ele se află chiar foarte aproape.

Ovidiu Băluță
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor