Iubirea bate frica (I)

„În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme nu a ajuns desăvârșit în dragoste.” (1 Ioan 4:18)

Ascultă ediția audio aici.

Se spune că în Africa fermele sunt mereu o țintă pentru animalele sălbatice. Și pericolul cel mai mare este noaptea. Așa se face că fermierii, înainte de lăsarea nopții, formează un țarc de foc. În mijlocul țarcului se află cuminți cirezile de vaci și vițeii, iar fiarele sălbatice sunt ținute la distanță. Totuși, leii înfometați nu renunță atât de ușor. Se apropie cât pot de mult de țarcul de foc, îl înconjoară și apoi încep să răcnească. În cireadă se produce neliniște, neliniștea se amplifică și se naște frica. Atunci, animalele mai slabe cedează presiunii induse și, de frică, sar peste țarcul de foc. Ușor de anticipat, acestea devin pradă sigură. Nu putem să nu ne amintim de versetul care spune că Satana este ca un leu care dă târcoale și răcnește, căutând să înghită viețile copiilor lui Dumnezeu. Acum, paralela este evidentă și potrivită. Natura ne învață lecțiile mari ale nevăzutului. Satana este maestrul fricii. Odată frica pătrunsă în suflet, dispare controlul, panica se instalează, iar artizanul fricii triumfă – omul face saltul dincolo de țarcul siguranței.

Cea mai mare descoperire a Bibliei este soluția iubirii. Iubirea este ideea fundamentală a creștinismului pentru că ea este esența existenței lui Dumnezeu. Iar în dragoste nu este frică, adică Dumnezeu nu stăpânește prin teroare, ci El face un țarc al iubirii și te roagă să rămâi acolo. Afară sunt câinii, leii, demonii. Îți propun să cuprinzi în suflet iubirea lui Dumnezeu și să rămâi în zona de siguranță. Așa vom fi fericiți și vom avea pace!

Doamne, mă rog astăzi pentru mine. Eu sunt primul care are nevoie de iubirea Ta. Eu sunt primul care are nevoie să o împărtășească.

Provocare:

Astăzi îți propun să folosești cuvintele blânde ale iubirii. Gândește ca unul care iubește cum iubește Dumnezeu! Filtrează totul prin rațiunile iubirii! Merită!

Ovidiu Băluță
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor