Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

„Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” (Matei 7:7)

Ascultă ediția audio aici.

Redeșteptarea din Țara Galilor a fost numită de unii apogeul trezirii mondiale. Mișcarea a apărut ca o reacție a creștinilor sătui de o religie legalistă, uscată. Mișcarea a început cu conferințele biblice anuale de la Keswick, Anglia. Scopul conferințelor era acela de a promova sfințenia practică – o viață plină de Duhul Sfânt.

În 1904, mișcarea a început cu un student, Evan Roberts, care a mers cu alți studenți din oraș în oraș cu un mesaj simplu și direct: 1) trebuie să-I mărturisești lui Dumnezeu orice păcat cunoscut și să repari orice rău făcut cuiva, 2) să dai la o parte orice obicei îndoielnic, 3) să asculți cu promptitudine de Cuvântul lui Dumnezeu și 4) să mărturisești public credința în Hristos.

Rezultatele au fost uimitoare: în doar cinci luni, în Țara Galilor au fost convertiți cinci sute de mii de oameni; tavernele au falimentat, sarcinile extramaritale au dispărut, judecătorilor le-au fost date mănuși albe pentru că nu mai aveau cazuri de judecat, iar polițiștii nu mai aveau nimic de făcut. Redeșteptarea s-a răspândit în toate țările vorbitoare de limbă engleză și în multe alte țări din lumea întreagă. În 1910, în Japonia, numărul creștinilor s-a dublat. În India, în 1905, numărul creștinilor a crescut cu 70%. Tot cu 70% a crescut numărul creștinilor și în America Latină, iar în SUA prezbiterienii au numit anul 1905 anul cel mai remarcabil din punctul de vedere al evanghelizării.

Ellen White spunea în 1904: „De ce nu flămânzim și nu însetăm după darul Duhului, din moment ce acesta este mijlocul prin care urmează să primim putere? De ce nu vorbim despre acest dar, nu ne rugăm pentru el, nu predicăm despre el?” (8MB, p. 25).

Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt!

Provocare:

Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

Daniel Toma
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor