Disponibilitatea de a salva

„I-a pus numele Moise (Scos), «căci», a zis ea, «l-am scos din ape».” (Exodul 2:10)

Ascultă ediția audio aici.

Viața este dură. De câte ori nu am auzit sau am spus cuvintele acestea? Imprevizibilul domnește liber în spațiul nostru. De fiecare dată când suntem convinși că stăpânim situațiile, apare „ceva” la care nu ne-am gândit. Așteptările ne sunt blocate. Varianta ușoară de dezvoltare ne este luată. Fiecare zi ne confirmă că suntem prea mici ca să considerăm subiectul vieții o materie minoră.

Iochebed s-a convins singură. A fost nevoită să facă o mutare decisivă pentru a-și salva copilul. Ca mamă, I-a încredințat copilul lui Dumnezeu și l-a pus într-un „sicriaș de papură”. Nimic nu se mai putea face decât să implore mila divină.

De pe marginea râului, alaiul fetei faraonului a recuperat coșulețul. Micuțul Moise a trecut dintr-o lume în altă lume. A fost încredințat mâinilor divine, iar Dumnezeu a găsit cu cale să-l introducă în palatul faraonului. Ca evreu, a fost transferat într-o civilizație străină. De acum, educația și tradiția din casă urmau să fie înlocuite de fascinația palatului faraonic.

Mereu m-a captivat această parte a istoriei lui Moise. Cum poate Dumnezeu să treacă peste hotarele culturilor, tradițiilor și moștenirilor personale? Mai ales când vorbim de moștenirea valorilor divine? Ei bine… sunt zile când Dumnezeu ne învață lecția disponibilității. Eroii sunt pe ambele maluri ale lumii. Unii își încredințează soarta în mâna Cerului, alții prețuiesc viața ca un dar al Divinității. Cu toate acestea, înainte de orice formă educațională, viața primează. Nu există cultură, tradiție, educație prin care să fie analizată sau triată viața. Viața este un dar infinit, pe care imprevizibilul o face să fie atât de nedreaptă, dar, prețuită, să devină un dar al Cerului.

Încearcă astăzi să fii disponibil! Și tu poți scoate viață din apele învolburate ale păcatului. Pornește cu un pas mic! Încearcă să spui o vorbă bună, de încurajare pentru cei pe care lumea îi desconsideră! Dacă poți, transmite speranță și pentru tineri; Dumnezeu îți va înzeci intențiile.

Roagă-te pentru puterea de a depăși indiferența, reținerea sau distanțarea de misiunea lui Dumnezeu! Cere-I lui Dumnezeu să-ți ofere ocazii speciale prin care să salvezi vieți rătăcite!

Provocare:

Trimite-i astăzi un mesaj de încurajare unei persoane care trece printr-o situație grea și care nu este în lista ta de prieteni apropiați! Roagă-te ca Dumnezeu să îi dea putere să meargă mai departe!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de Nord

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor