Iubire necondiționată

„Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot așa este și Hristos. Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi, și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.” (1 Corinteni 12:12,13)

Ascultă ediția audio aici.

Peste o treime dintre tineri se simt singuri, conform unui studiu realizat de Crucea Roșie din Anglia în 2018, studiu care a implicat peste 4 000 de tineri.

Dintre aceștia, 20% au declarat că nu au niciun prieten apropiat. Dumnezeu a gândit altfel lucrurile încă din zilele creației, când a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el” (Geneza 2:18).

Isus a promovat același principiu atunci când a alcătuit un grup de ucenici și când i-a trimis doi câte doi să vestească Evanghelia. El a declarat că, „acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20).

Chiar și Domnul, deși Se retrăgea adesea să se roage singur, le-a cerut ucenicilor să Îl susțină în clipele agoniei Sale din Ghetsimani.

Dacă te simți acceptat, înțeles și susținut într-o comunitate de credincioși, vei aștepta nerăbdător următoarea întâlnire cu aceștia. Îți vei căuta și îți vei găsi locul în mijlocul comunității și vei participa, în conformitate cu darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu, la împlinirea misiunii Sale.

Dacă în biserică există copii și tineri care nu sunt interesați să participe la programele bisericii, ar trebui să ne întrebăm cu sinceritate care poate fi motivul. Poate se simt inutili sau poate au fost descurajați atunci când au avut inițiative. Pentru că îți pasă de ei, ai putea să te gândești la modalități practice în care aceștia pot fi implicați în viața și în misiunea bisericii. De obicei, sunt invitați să cânte în cor, să se ocupe de amplificare sau de transmisia prin internet, însă nu toți au darul de a cânta și nu toți sunt pasionați de tehnică. Cu răbdare și cu perseverență, vom găsi cu siguranță locul potrivit de slujire pentru fiecare dintre ei.

Doamne, dă-ne înțelepciune pentru a-i iubi și a-i sprijini pe copiii și pe tinerii bisericii Tale, reflectând necondiționat dragostea și sprijinul primite de la Tine!

Provocare:

Caută o modalitate prin care să ajuți un tânăr din biserica ta să își găsească locul în slujire! Cum crezi că l-ai putea ajuta?

Cristian Modan
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor