Lecții valoroase

„Atunci I-au adus niște copilași, ca să-Și pună mâinile peste ei și să Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Și Isus le-a zis: «Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.» După ce Și-a pus mâinile peste ei, a plecat de acolo.” (Matei 19:13-15)

Ascultă ediția audio aici.

Îmi aduc aminte de parcă s-ar fi petrecut ieri de vremurile în care, singur fiind sau proaspăt căsătorit, priveam intrigat sau uneori total neînțelegând cum era posibil așa ceva; chiar îmi exprimam indignarea pentru comportamentul perturbator al unor copii în locul de închinare și pentru incapacitatea părinților, pe care o asociam pe atunci cu lipsa interesului de a face ceva în acest sens.

Nu te grăbi să mă judeci! Dumnezeu are propriul Său mod, uneori extrem de ironic, dar întotdeauna plin de iubire, în care ne învață lecțiile de care avem nevoie. În decembrie 2013, eu și soția mea deveneam părinți, iar dincolo de toate provocările și binecuvântările care derivă din această experiență, nu de puține ori am povestit lucrul pentru care Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu. Ar fi putut să ne dea cel mai ascultător, mai cuminte și mai liniștit copil cu putință, în schimb El a ales să ni-l dea pe… Theodor, darul lui Dumnezeu pentru noi. Și, știi, lecțiile valoroase sunt și ele un mare dar, pentru că, fără a mă lăsa vreo clipă să mă amăgesc la gândul că am fi cei mai potriviți și mai calificați părinți, Dumnezeu mi-a oferit exact ceea ce îmi trebuia ca să-i înțeleg pe cei de lângă mine care treceau sau trec prin aceleași experiențe dificile cu micuții lor.

Chemarea lui Dumnezeu pentru noi, ca părinți sau ca membri ai bisericii, în raport cu copiii noștri și cu cei ai bisericii este să vedem în ei ceea ce pot deveni printr-o manifestare plină de dragoste și prin implicarea noastră în dezvoltarea lor.

Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste!

Provocare:

Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

Mihai Liviu Papadopol
Conferința Muntenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video