Da-ul vostru să fie Da!

„Felul vostru de vorbire să fie: «Da, da; nu, nu»; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.” (Matei 5:37)

Ascultă ediția audio aici.

În cunoscuta Sa Predică de pe Muntele Fericirilor, Domnul Hristos ne îndeamnă să fim integri în toate aspectele vieții, mai ales în vorbire. Dacă primul „da” se referă la cuvintele care ne ies de pe buze, al doilea „da” își caută menirea în viața practică.

Am citit, la avizierul dintr-o comunitate, următoarea ilustrație:

La aceeași biserică mergeau patru membri: Cineva, Fiecare, Oricine și Nimeni. Modul lor de viață era „foarte religios”. De exemplu: Cineva își bârfea fratele, Fiecare știa că acest lucru este păcat, Oricine putea să refuze să asculte, dar… Nimeni nu o făcea. Oricine și Fiecare vorbeau despre Cineva, dar Nimeni nu le întrerupea conversația. Fiecare voia să se închine, dar nu mergea la biserică, deoarece nu vorbea cu Oricine. Fiecare se arăta credincios la biserică, dar, de lucrat în biserică, lucra mai mult Nimeni. Când era nevoie de ceva sau de Cineva care să împartă invitații, Fiecare se gândea că Cineva va putea face aceste lucrări. Știți cine le-a făcut în cele din urmă? Nimeni! O persoană a vizitat acea biserică. Fiecare a crezut că Cineva o va saluta. Oricine ar fi putut face acest lucru. Dar Nimeni n-a mers la el.

Pe tine cum te cheamă? Da-ul tău este da?

Regina Victoria a aflat că unei femei îi murise bebelușul. Ea însăși cunoscând adâncimea suferinței, a dorit să-i transmită un mesaj de mângâiere. Așa că a invitat-o la palat. La întoarcerea acasă, femeia a fost întrebată de vecini ce i-a spus regina.

– Nimic. Mi-a luat mâinile în palmele sale și, în tăcere, am plâns împreună.

Viețile noastre practice predică cu mai multă forță decât cuvintele. Dacă îi spui copilului tău: „Te iubesc!”, dar strigi la el și nu-i acorzi atenție și timp, între vorbele și faptele tale este o distanță ca de la cer la pământ.

Îl admir pe marele și bunul Dumnezeu, Modelul nostru suprem: „Din toate vorbele bune pe care le spusese casei lui Israel Domnul, niciuna n-a rămas neîmplinită: toate s-au împlinit” (Iosua 21:45). Să coborâm printre oameni și să fim o ilustrație vie a Predicii de pe Munte!

Ajută-ne, Doamne, să ne măsurăm cuvintele și faptele după măsura Ta și fă ca ele să oglindească frumusețea și dragostea Ta în fiecare zi!

Provocare:

Îți amintești de o promisiune făcută cuiva și rămasă neîmplinită? Ce-ar fi să o împlinești chiar astăzi?

Magdalena Toma
Conferința Muntenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor