Implică tinerii și copiii în mărturisirea Cuvântului!

„Pentru aceasta v-am trimis pe Timotei, care este copilul meu preaiubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte de felul meu de purtare în Hristos și de felul cum învăț eu pe oameni pretutindeni în toate Bisericile.” (1 Corinteni 4:17)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o vreme în care vânzătorii ambulanți erau în plină dezvoltare, un tânăr fără experiență și cu dizabilități din Statele Unite și-a propus să fie cel mai bun. Bill Porter ar fi trebuit să fie expert în condus mașina, mers și vorbit. Însă el nu avea nimic din toate acestea, fiind născut cu paralizie cerebrală. Un singur lucru avea din abundență: perseverență. A plecat în aventura aceasta cu dorința intensă de a fi primul. Oricine l-ar fi auzit ar fi râs de el. El știa că dorința de a fi la înălțime, efortul constant și lipsa descurajării sunt rețeta succesului. Și a avut dreptate. Visul lui s-a împlinit și a fost nominalizat și premiat, fiind cel mai eficient vânzător ambulant. În 2002, pe marile ecrane a rulat filmul „Din ușă-n ușă”, un film despre cum minusurile vieții nu sunt niciodată obstacole de netrecut.

Tinerii bisericii sunt tezaure de daruri puse în ei de Domnul. Efortul lor este constant și perseverență au din plin. Nu-i opri din exercitarea lor! Acolo unde adulții renunță și schimbă subiectul sau munca, un tânăr va persevera. Nu-i suspecta de vanitate sau că vor să demonstreze ceva în fața adulților sau a fetelor! Ei pot fi insuflați de o evlavie deosebită.

Copiii și tinerii familiarizați cu împărțirea de carte sau obișnuiți să se roage cu cei pe care îi vizitează vor găsi împlinirea în vestirea Evangheliei printre străini. Ei nu au reținerea venită din rușine pe care un adult o ia tot timpul în considerare. Tânărul trece ușor peste un refuz sau o vorbă urâtă.

Instruiește copiii bisericii să devină misionari eficienți! Vorbește-le de împlinirile unei mărturii constante despre cum Domnul schimbă vieți! Eficiența lor te va surprinde și Creatorul va fi onorat.

Dă-ne, Doamne, perspectiva implicării tinerilor în misiunea bisericii!

Provocare:

Fă proiecte evanghelistice în care să implici și tinerii!

Paul Balaban
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor