Campion la bunătate

„Cine urmărește neprihănirea și bunătatea găsește viață, neprihănire și slavă.” (Proverbele 21:21)

Ascultă ediția audio aici.

Pentru cei mai mulți dintre noi, viața este o continuă competiție și, în această întrecere acerbă, devenim suspicioși, individualiști și uităm adesea să fim buni unii cu alții.

Într-o zi, o învățătoare i-a provocat pe copii la un exercițiu de imaginație, întrebându- i ce își doresc cel mai mult. Răspunsurile au variat de la banale jucării la lucruri de valoare, de la călătorii și profesii la întâlniri cu vedete și personaje din filme. A surprins-o răspunsul unui băiețel, care își dorea să devină campion, și nu unul oarecare, ci campion la bunătate pentru a putea ajuta familiile cu probleme.

În Scriptură există multe exemple de bunătate, însă aș vrea să aduc în prim-plan o experiență impresionantă din viața lui David. După moartea lui Saul și a lui Ionatan, David a întreprins o acțiune cu totul și cu totul neobișnuită. În loc să-i extermine pe toți descendenții lui Saul pentru a-și asigura puterea, el a cerut să fie adus la palat Mefiboșet, fiul lui Ionatan. Nu l-a preocupat doar situația materială, ci și statutul acestui descendent de viță împărătească, pe care l-a așezat la masa sa.

Astfel de atitudini schimbă radical lumea în care trăim, făcând-o mai luminoasă, mai plăcută. Bunătatea se naște în inima omului modelat de prezența Duhului Sfânt și generează la rândul ei bunătate.

Maica Tereza și-a dedicat întreaga viață îngrijirii oamenilor săraci, bolnavilor de lepră și copiilor abandonați din India. Când un ziarist a observat-o cum spăla rănile infectate ale unui muribund, i-a mărturisit că el nu ar putea face asta nici pentru un milion de dolari.

— Nici eu, i-a răspuns Maica Tereza, nu aș putea-o face pentru un milion de dolari, însă din iubire față de Hristos, da, și cu bucurie.

Te rog, Doamne, să mă înveți azi lecția bunătății și a generozității și să îmi modelezi sufletul ca să simt iubire pentru oamenii din jurul meu!

Provocare:

Propune-ți astăzi să manifești bunătate față de cineva care nu este pe lista ta de preferințe! Încearcă să-i cunoști nevoile și oferă-i ajutorul necesar!

Claudia Botezat
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor