Viaţă datorită mielului

„Moise a chemat pe toți bătrânii lui Israel și le-a zis: «Duceți-vă de luați un miel pentru familiile voastre și înjunghiați Paștele.»” (Exodul 12:21)

Ascultă ediția audio aici.

Când poporul israelit și-a petrecut ultima noapte în Egipt, fiecare familie a trebuit să omoare mielul pascal. Cea de-a zecea plagă urma să lovească toate familiile din țară, cu excepția celor care ascultaseră de cuvântul Domnului. Îngerul morții a trecut prin tot Egiptul și i-a ucis pe toți întâii născuți, dar familiile care au ascultat de cuvântul Domnului ucigând mielul și apoi ungând stâlpul ușilor cu sângele lui și mâncând carnea lui friptă au scăpat de doliu. Această sarcină importantă a trebuit să fie îndeplinită de către capul familiei, salvând viața întregii familii.

În calitate de creștini, la fiecare Cină a Domnului comemorăm sacrificiul mântuitor al Domnului Isus Hristos. La fel ca prima dată, când fiecare tată și-a condus familia într-o ceremonie de ascultare și astfel au supraviețuit cu toții, și astăzi este sarcina taților să avertizeze în mod constant familia cu privire la harul lui Dumnezeu. Tatăl este cel care trebuie să mențină spiritualitatea familiei, amintindu-le neobosit celor dragi de sacrificiul mântuitor al Domnului Isus Hristos. Desigur, implicarea tatălui nu poate oferi de una singură mântuire pentru întreaga familie, pentru că aceasta este personală, dar ca păzitor trebuie să aibă grijă și să-i învețe pe cei pe care Dumnezeu i-a dat în dar. Cu ocazia primului Paște, după ce capul familiei a uns stâlpul ușii, el și familia lui au mâncat din carnea de miel. Pentru noi, consumul cărnii de miel simbolizează primirea vieții și a învățăturilor lui Hristos.

Roagă-te să-ți poți îndeplini calitatea de părinte!

Provocare:

Tatăl familiei să devină zilnic una cu Hristos, să facă acest lucru în familie, atât prin cuvintele, cât și prin acțiunile sale. Să-și salveze membrii familiei de îngerul morții avertizându-i și învățându-i cum să asculte de voia lui Dumnezeu. Dumnezeu să întărească și să binecuvânteze părinții!

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor