Reînnoire adevărată

„Să vă înnoiți în duhul minții voastre.” (Efeseni 4:23)

Ascultă ediția audio aici.

De ce este important să ne reînnoim mintea? Și ce înseamnă duhul minții noastre? Este voia lui Dumnezeu ca ceea ce El a ascuns în adâncurile sufletelor noastre, în urma creației, să nu moară ca urmare a păcatului. După căderea în păcat, natura umană perfectă pe care ne-a dat-o Dumnezeu s-a degradat, astfel încât omul nu mai poate trăi potrivit principiilor divine. Cu toate acestea, Dumnezeu nu a lăsat omul singur în această luptă strânsă. Marea întrebare este: Ce sau cine câștigă teren în viața ta – o decizie atentă a rațiunii sau o voce divină din adâncurile rațiunii?

În viața de familie, cu fiecare decizie luată, avem o mare influență unul asupra celuilalt: soț și soție, părinți și copii. Când luăm o nouă decizie, iar viața noastră și viața de familie trec printr-o reînnoire, oare pe ce bază se întâmplă asta? Numai prin reînnoirea minții sau prin reînnoirea duhului minții. Reînnoirea minții poate avea loc și fără Dumnezeu, atunci când, pe baza unor argumente logice sau de sănătate, se evaluează importanța realizării unei schimbări în viață, reînnoirea obiceiurilor și a planurilor. Aproape fiecare ființă umană poate face acest lucru, chiar dacă nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Nici măcar nu trebuie să fii religios ca să fii un soț sau un tată bun. Priviți din exterior, uneori despre acești oameni se spune că trăiesc vieți mai frumoase chiar și decât cei credincioși. Cu toate acestea, schimbarea substanțială a vieții nu se bazează pe argumente logice, ci pe angajamentul divin, care este decizia și răspunsul omului la vocea interioară pe care o consideră întotdeauna importantă în mintea lui. Prin puterea lui Isus Hristos, omul nu numai că își va reînnoi viața exterioară, ci prin duhul minții sale va avea parte de adevărata reînnoire pe care și-a dorit-o dintotdeauna.

Roagă-te pentru o reînnoire sinceră și pentru a te lăsa condus de glasul Duhului Sfânt!

Provocare:

Să ne influențăm reciproc în viața noastră personală și de familie prin descoperirea Duhului lui Dumnezeu, singurul care ne poate reînnoi pe deplin.

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor