Moştenire de la Domnul

„Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgețile în mâna unui războinic, așa sunt fiii făcuți la tinerețe. Ferice de omul care își umple tolba de săgeți cu ei! Căci ei nu vor rămâne de rușine când vor vorbi cu vrăjmașii lor la poartă.” (Psalmii 127:3-5)

Ascultă ediția audio aici.

Una dintre cele mai mari responsabilități în viață este îngrijirea familiei – să ai copii și să îi crești. Deși cineva ar putea avea talentul de a face acest lucru, Scriptura spune că este un dar de la Dumnezeu, chiar o moștenire! Moștenirea include cele mai valoroase lucruri pe care părinții le lasă în urmă pentru copiii lor. O mulțime de oameni se așteaptă la o moștenire în viață, dar ce fac ei cu ea? Cum o utilizează? Vor păstra și vor dezvolta averea moștenită sau o vor risipi?

Una dintre cele mai mari moșteniri de la Domnul pentru oamenii căsătoriți o constituie copiii. Ce fac părinții cu această moștenire? Dumnezeu se așteaptă ca ei să fie credincioși și să-și consacre copiii. Dar cum? Pe lângă consacrarea prin rugăciune, Dumnezeu se așteaptă ca părinții să nu sporească numai bunurile materiale pentru copiii lor, ci să contribuie și la dezvoltarea caracterului lor. În mâinile părinților, adolescenții trebuie să fie ca săgeata din mâna eroului. Adevăratul erou face fiecare săgeată cu propriile sale mâini, știind din ce este făcută, așa că este sigur că va lovi ținta. Părinții creștini trebuie de asemenea să cunoască îndeaproape slăbiciunile și punctele forte ale copiilor lor, dar pentru a face acest lucru trebuie să-și petreacă timpul cu ei, să descopere modalitățile în care își ajută copiii să ajungă la țintă. Această țintă trebuie să fie viața veșnică. Adevărata fericire a unei familii este atunci când copiii au ajuns la destinație.

Roagă-te ca prin înțelepciune și călăuzire divină să poți modela caracterul copiilor tăi, astfel încât să-i poți conduce la destinație!

Provocare:

Cât timp ai petrecut cu copiii tăi? Ai studiat caracterul lor și modalitățile prin care să-i duci la destinație? Nu uita: copiii sunt cea mai mare moștenire pe care ți-a dat-o Dumnezeu! Pregătește-i pentru Împărăția Domnului!

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor