Creşterea familiei e asigurată de Dumnezeu

„Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu ca să mâncați o pâine câștigată cu durere, căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” (Psalmii 127:1,2)

Ascultă ediția audio aici.

Sper că nu te-ai trezit devreme în această dimineață în zadar. Dar când vei face asta în zadar și când o vei face cu rezultate? Înțeleptul Solomon spune că nu are rost să te trezești devreme și să te culci târziu dacă nu faci asta cu Domnul. Ritmul vieții în această lume include trezirea devreme și culcarea târzie, dar nu toată lumea o face cu Dumnezeu. Copilul lui Dumnezeu însă trăiește zi de zi, de la trezirea devreme până la culcarea târzie, sub călăuzirea Creatorului și cu convingerea că tot ceea ce face nu va fi în zadar, căci lucrarea pe care o face este binecuvântată. Dar merită oare să investim în construirea și paza caselor? Pentru a înțelege cu acuratețe înțelesul spiritual al acestui verset, este important să examinăm textul ebraic, care este mult mai bogat în semnificații. Termenul ebraic tradus prin „a zidi” este banah și are un dublu sens: construirea unei case și construirea unei familii. Un alt lucru interesant este că sensurile verbului „a zidi” și ale substantivului „fiu” sunt interconectate în ebraică, așa că am putea spune „a zidi un băiat sau un fiu”, adică o familie.

De fapt, cel mai important lucru de făcut este să construim o familie. Merită să te trezești devreme și să te culci târziu, dar nu poți face acest lucru fără Domnul. Dacă construirea și paza casei fizice necesită ajutorul Domnului, astfel încât să nu fie în zadar, cât de important este ajutorul Său în construirea și păzirea casei spirituale.

Roagă-te astăzi ca dezvoltarea spirituală a familiei tale să poată fi realizată cu succes! Cere sfatul și ajutorul Domnului pentru a reuși!

Provocare:

Cum ai construit până acum această casă spirituală? Singur, prin cunoștințele și puterea ta, sau cu Domnul? Ai căutat îndrumarea Lui și sfatul Său în fiecare dimineață pentru a construi această casă spirituală?

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor