Rugăciune pentru copiii tăi

„Și, după ce treceau zilele de ospăț, Iov chema și sfințea pe fiii săi: se scula dis-de-dimineață și aducea pentru fiecare din ei câte o ardere-de-tot. Căci zicea Iov: «Poate că fiii mei au păcătuit și au supărat pe Dumnezeu în inima lor.» Așa avea Iov obicei să facă.” (Iov 1:5)

Ascultă ediția audio aici.

Despre patriarhul Iov citim în Scriptură că era „fără prihană și curat la suflet” și că „se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău” (Iov 1:1). El a trăit o viață sfântă înaintea lui Dumnezeu. A realizat multe lucruri în viață, a fost mai mare decât „toți locuitorii Răsăritului” (Iov 1:3), dar nu a câștigat respectul oamenilor prin bogăția și influența lui, ci prin frica lui de Dumnezeu. Atașamentul său față de Dumnezeu s-a extins și la viața copiilor săi. El și-a iubit foarte mult copiii, așa că își începea fiecare zi aducând o jertfă Domnului pentru ei, astfel încât, chiar dacă păcătuiau, să primească milă și iertare. Acest act zilnic al lui Iov simbolizează rugăciunea părintească.

Și astăzi este nevoie ca tatăl și mama să se roage pentru copiii lor dimineața și seara. Satana ispitește copiii de la cea mai mică vârstă, când caracterul lor poate fi ușor influențat, scopul său fiind să-i ducă pe calea pieirii în pași mici. În această luptă spirituală, rugăciunea părintească are un rol imens de jucat. Dumnezeu ascultă rugăciunile părinților pentru copii și, în providența Lui, îi ocrotește pe acești copii, de orice vârstă ar fi ei. Rezultatul acestor rugăciuni va fi văzut de părinți doar parțial în această viață pământească, dar cele mai multe rezultate vor fi văzute în ziua mântuirii.

Dragi părinți, continuați să vă rugați pentru copiii voștri! Puteți avea copii cu frică de Dumnezeu sau copii înstrăinați de Domnul, dar nimeni nu poate fi vreodată în siguranță. Rugăciunea voastră îi pune pe copiii voștri în mâna lui Hristos, care aduce cauza lor în fața lui Dumnezeu și le oferă toate ocaziile să-L aleagă și să-I fie credincioși!

Roagă-te și astăzi pentru copiii tăi, dar nu doar pentru ca ei să obțină succesul cotidian, ci ca să-L cunoască pe Domnul Isus Hristos, singurul Mântuitor!

Provocare:

Nu uita că Isus mijlocește pentru tine în fiecare zi, te ajută când ești în nevoie și nu obosește niciodată! Fii și tu un părinte asemenea Lui!

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor