Acceptă-mă așa cum sunt!

„O privire prietenoasă înveselește inima, o veste bună întărește oasele.” (Proverbele 15:30)

Ascultă ediția audio aici.

Trebuie să recunoaștem că, indiferent de vârsta pe care o avem, cu toții gândim că, la un moment dat, am putea fi respinși. Cum ne-am simți oare? Poate că mulți dintre noi au cunoscut deja acest sentiment. Ne amintim cum a fost? Să ne imaginăm acum modul în care un copil ar putea să suporte o asemenea apăsare morală! Ce se adună în sufletul lui atunci când ne exprimăm, în mod repetat și evident, nemulțumirea în legătură cu ce este sau ce face el? Fie se va strădui să ne facă să-l acceptăm, fie va deveni un răzvrătit, care va refuza să îmbunătățească aspecte importante ale vieții sale, considerând inutile eforturile depuse, oricum neobservate și neapreciate de noi, ca părinți.

Dacă ne acceptăm copiii, le transmitem că îi prețuim așa cum sunt, că îi iubim în ciuda greșelilor și a imperfecțiunilor și că suntem dispuși să îi corectăm cu blândețe. Îi ajutăm să înțeleagă mai bine dragostea care L-a convins pe Dumnezeu să pregătească un plan de mântuire pentru noi, cei nedesăvârșiți. Copiii se vor bucura de încredere, se vor simți acceptați și se vor lăsa disciplinați sub influența noastră binefăcătoare, asigurați fiind de toată bunăvoința și răbdarea de care suntem capabili. Ce gânduri sublime! Ce transformări autentice pot produce!

Un gând inspirat spune: „Mama nu trebuie să rănească inimile lor sensibile […]. Pentru copii, simpatia și aprobarea ei sunt foarte prețioase. O privire aprobatoare, un cuvânt de încurajare sau de laudă vor fi ca raza de soare în inimile lor, adesea aducându-le fericire pentru o zi întreagă” (FÎ, p. 66).

Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea!

Provocare:

Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

Poliana Banu
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor