Nepotul lui Pavel

„Fiul surorii lui Pavel a auzit de această cursă, s-a dus în cetățuie și a spus lui Pavel. Pavel a chemat pe unul din sutași și a zis: «Du pe tinerelul acesta la căpitan, căci are să-i spună ceva.»” (Faptele apostolilor 23:16,17)

Ascultă ediția audio aici.

În vremurile noastre, informația reprezintă monedă de schimb. Având informația, important e cum o spui și cui o spui. Povestea aceasta începe când un copil îndrăznește să informeze un căpitan roman. Prin intervenția promptă a acestui copil, înțelegerea meschină a unor oameni de a-l ucide pe Pavel a fost înăbușită din fașă. Acțiunea sa în favoarea unchiului său a fost salvatoare pentru marele apostol. Chiar în noaptea aceea, la ordinul căpitanului, patru sute șaptezeci de soldați romani i-au oferit protecție și l-au escortat într-o altă garnizoană, la Cezarea. Practic acest tânăr i-a salvat viața unchiului său. Când ai ceva de spus, tăcerea este o minciună. Dacă taci când ceva rău se întâmplă în fața ta, atunci greșeala devine o parte din tine. Celor care tac le lipsește aproape întotdeauna ceva din finețea și politețea inimii. Cel care înghite în sine capătă în mod necesar un caracter urât. Învățăm că să fii om implică să fii curajos în exprimare.

Cuvintele noastre sunt mai puternice decât suntem învățați să credem. Ellen White scria: „Chiar dacă cei care sunt dispuși să cedeze, care nu au curajul de a condamna păcatul, ci păstrează tăcerea atunci când este nevoie ca influența lor să stea în apărarea dreptății indiferent de presiuni, reușesc să evite multe dureri de inimă și să scape de multe încurcături, ei vor pierde o răsplată foarte bogată, dacă nu chiar propriul suflet. Cei care sunt în armonie cu Dumnezeu și care, prin credința în El, primesc puterea de a rezista păcatului și de a sta în apărarea dreptății vor avea întotdeauna de întâmpinat lupte grele și de multe ori vor trebui să rămână aproape singuri. Dar, dacă fac din Dumnezeu sprijinul lor, vor avea parte de biruințe prețioase” (3MB, pp. 265–266).

Doamne, dă-mi putere să vorbesc despre Tine și despre ce este drept chiar dacă ceilalți aleg să tacă sau să nu spună adevărul!

Provocare:

Fă-ți curaj să vorbești astăzi în apărarea unei cauze care ești convins că este corectă!

Andrei Borz
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor