Iov: părintele care își „sfințește” copiii

„Era în țara Uț un om care se numea Iov. Și omul acesta era fără prihană și curat la suflet. El se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău.” (Iov 1:1)

Ascultă ediția audio aici.

Primele versete ale cărții care îi poartă numele îl prezintă foarte frumos pe Iov, omul cu care Dumnezeu se mândrea odinioară, oferindu-l drept model universului.

Se începe cu ce e mai important: Iov „este” temător de Dumnezeu, curat la suflet, neprihănit. Tot ceea ce urmează să se prezinte despre Iov în narațiunea care se dezvoltă pornește de aici, din ceea ce el „este”!

Pasajul continuă, adăugând descrierii ceea ce omul lui Dumnezeu „avea”: sute sau mii de oi, cămile, boi și măgărițe, precum și numeroși slujitori. Dar chiar înainte de a se vorbi despre avuții, sunt menționați copiii lui Iov: șapte fii și trei fiice, „bunul” său cel mai de preț!

La gândul că, poate chiar accidental, copiii lui ar fi greșit față de Domnul, el îi „chema și sfințea”, aducând jertfe pentru fiecare dintre ei. El își asumă rolul de preot al familiei sale.

Mulți dintre noi, cei care citim aceste rânduri, suntem părinți. Exemplul lui Iov ne provoacă. Cât de preocupați suntem de „sfințirea” copiilor noștri? Mai mult decât asigurarea adăpostului, a hranei, a școlarizării, a banilor de buzunar pentru copiii noștri, cât de regulat obișnuim dimineața să aducem „jertfa” rugăciunilor noastre, menționându-i pe nume înaintea Domnului, spre curățire și iertare, spre încurajare și putere? Adaug că, la fel ca în cazul lui Iov, acest demers nu trebuie să fie unul ocazional, episodic, ci un „obicei” bine închegat în realitatea vieților noastre. Și mai adaug un aspect: nu putem fi adevărați lideri spirituali în casele noastre fără „a fi”, mai întâi, la rândul nostru, oameni curați la suflet, temători de Dumnezeu și neprihăniți!

Doamne, fă-mă înțelept și responsabil, asemenea lui Iov, un adevărat lider spiritual! Vreau să mijlocesc în rugăciune pentru toți cei din familia mea!

Provocare:

Organizează-ți pentru fiecare „dis-de-dimineață” timpul „altarului”, când te vei ruga în mod regulat și profund pentru „sfințirea” copiilor tăi!

Narcis Ardelean
Conferința Banat

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor