Din moarte la viață

Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. (Ioan 5:24)

Ascultă ediția audio aici.

Jean Weidner a fost un erou adventist din timpul celui de al Doilea Război Mondial. La mijlocul anului 1940, a creat o organizație clandestină, rețeaua Dutch-Paris, foarte persecutată de Gestapo. Organizația avea ca scop trecerea evreilor prin Franța în Elveția, pe ruta elvețiană, sau din Franța în Spania, Portugalia și Anglia, pe ruta spaniolă care traversează Pirineii. Într-o zi, cineva a spus despre Jean Weidner: „Mi-a salvat părinții, mi-a salvat viața, a salvat viața atâtor oameni, mulţi dintre ei evrei, dar a făcut mai mult decât atât: ne-a dat adăpost și hrană, ne-a dat curajul de care am avut nevoie.”

În timpul anilor celui mai mare holocaust din istorie, Weidner a salvat viețile a opt sute de evrei și a multor altora care fugeau de teroarea nazistă. Și-a pus în pericol, în mod constant, propria viață, a suferit torturi, persecuție și condamnări la moarte; i-a salvat pe oameni de la o moarte sigură în acele oribile lagăre de exterminare și i-a condus către libertate, speranță, viață. Întrebat într-o zi care este motivul pentru care și-a riscat viața pentru a o salva pe a altora, răspunsul său a fost scurt și imediat: „Erau copii ai lui Dumnezeu, erau ființe omenești.” Jean Weidner era însuflețit de certitudinea că, în orice moment, se afla în mâinile lui Dumnezeu: „Sunt mulțumit că Dumnezeu m-a călăuzit pe parcursul acelor ani de prigoană, temniţă, tortură și teroare.”

Pentru a trece din moarte la viață avem nevoie de un ghid, de cineva care să își riște viața pentru a ne salva. Acest ghid a fost Hristos. El a fost sursa de inspirație și modelul lucrării lui Jean Weidner, Mântuitorul oamenilor, Cel care a venit în lume pentru a stabili o cale prin care se poate evada din închisorile răului, o rețea care a pironit pe cruce actul prin care eram condamnați și ne-a dat în loc un certificat prin care suntem achitați, libertatea. Isus a suferit pedepse, persecuții, torturi, amenințări și, în cele din urmă, moartea. „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4-5).

Numai Isus ne poate însufleți și poate transforma experiențele noastre negative. Să Îl lăsăm să ne conducă și vom constata repede că există în ceruri un Dumnezeu.

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor