Drumul nostru spre Damasc

Pe drum, când s-a apropiat de Damasc, deodată a strălucit o lumină din cer în jurul lui. El a căzut la pământ şi a auzit un glas care-i zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?” (Faptele apostolilor 9:3-4)

Ascultă ediția audio aici.

Isus i-a ieșit înainte lui Pavel pe drumul spre Damasc, l-a învăluit în lumină cerească, l-a trântit la pământ și l-a întrebat: „Saule, pentru ce mă prigonești?” „Cine ești Tu, Doamne?” i-a răspuns Pavel. „Eu sunt Isus, pe care Îl prigonești; ți-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş!” a spus cu hotărâre vocea din ceruri.

Saul L-a recunoscut pe Isus și, fascinat de El, L-a întrebat: „Doamne, ce vrei să fac?” Astfel, drumul lui Saul din Tars și-a schimbat complet direcția. Începând din acea zi, a devenit apostolul Pavel. În aceeași dimineață, Anania a avut o viziune în care Domnul i-a poruncit: „Du-te pe uliţa care se cheamă «Dreaptă» şi caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă şi a văzut în vedenie pe un om numit Anania, intrând la el şi punându-şi mâinile peste el, ca să-şi capete iarăşi vederea” (Faptele 9:11-12). Anania a făcut ce i-a cerut Isus.

Convertirea lui Saul este, în multe feluri, un arhetip al oricărei veritabile convertiri:
1. Pavel merge pe drumul său, convins, sigur, dar înșelându-se, deoarece căile noastre nu sunt întotdeauna și ale lui Dumnezeu.
2. Hristos l-a întânit pe drum, l-a abordat.
3. Dintr-odată, o strălucitoare lumină din ceruri l-a înconjurat. O lumină nouă, orbitoare.
4. Pavel a căzut la pământ. Siguranța, convingerile și orgoliul său s-au prăbușit.
5. Între Isus și Pavel s-a închegat un dialog personal, intim.
6. Timp de trei zile rămâne orb, pentru că în lumea sa interioară, rugându-se, ajunge să se pocăiască.
7. Ia contact cu biserica.
8. Când își recapătă vederea, îi cad de pe ochi un fel de solzi, adică prejudecățile, pentru că ajunge să vadă lucrurile într-un mod cu totul diferit.
9. Este botezat.
10. Este umplut de Duhul Sfânt.

Care va fi drumul nostru? Care a fost drumul nostru spre Damasc? Care este drumul nostru actual? L-am întâlnit până acum pe Isus?

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor