Apropierea sfârșitului

În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail […] aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile și până la vremea aceasta. (Daniel 12:1)

Vremuri tulburi sunt chiar acum asupra noastră. Împlinirea semnelor timpurilor constituie dovada că ziua Domnului este aproape, este chiar la ușă. Ziarele de fiecare zi indică un conflict teribil în viitor. Tâlhării cumplite au loc în mod frecvent. Grevele sunt la ordinea zilei. Furturi și crime sunt comise la tot pasul. Oameni posedați de demoni iau viața altor oameni, și chiar a copiilor. Toate aceste lucruri dovedesc că venirea Domnului Hristos este foarte aproape.

Învățătura că oamenii sunt liberi de obligația de a asculta de cerințele lui Dumnezeu a slăbit forța obligației morale și a deschis stăvilarele nedreptății asupra lumii. (…)

Tribunalele sunt corupte. Conducătorii sunt stăpâniți de dorința după câștig și iubirea de plăceri senzuale. Necumpătarea a întunecat facultățile mintale ale multora, astfel că Satana are control deplin asupra lor. Juriștii sunt corupți, mituiți, înșelați. Beția și chefurile, patimile, invidia, necinstea de tot felul sunt prezente printre cei ce administrează legile. „Dreptatea este dată la o parte: căci adevărul s-a prăbușit în stradă, iar dreptatea nu se poate apropia” (Isaia 59:14; trad. King James). Oamenii se grăbesc în această cursă nebună după câștig și îngăduințe păcătoase ca și când nu ar exista Dumnezeu, cer sau viață veșnică. (…)

„O vreme de strâmtorare cum n-a mai fost” este gata să vină curând asupra noastră și vom avea nevoie de o experiență pe care mulți sunt prea nepăsători să se străduiască să o dobândească. Adesea strâmtorarea este mai mare decât anticipăm că va fi, însă acest lucru nu este valabil în ce privește criza din fața noastră. Cea mai vie reprezentare nu poate reda magnitudinea chinului ce va urma. În acest timp de strâmtorare, fiecare va trebui să stea în picioare singur înaintea lui Dumnezeu.

Acum este momentul, în timp ce Marele nostru Preot face ispășire pentru noi, să căutăm să devenim desăvârșiți în Hristos. Mântuitorul nostru nu a putut fi făcut să cedeze în fața ispitei nici măcar în gând. Satana găsește în inimile oamenilor un loc prin care să ne prindă; este nutrită vreo dorință păcătoasă și, prin intermediul acesteia, ispitele sale își exercită puterea. Însă Domnul Hristos a spus despre Sine: „Vine stăpânitorul lumii acesteia, dar nu are nimic în Mine.” Satana nu a putut găsi nimic în Fiul lui Dumnezeu care să-L facă să poată câștiga victoria. Domnul Hristos a păzit poruncile Tatălui Său și în El nu exista niciun păcat pe care Satana să-l poată folosi în avantajul său. Aceasta este starea în care trebuie să fie găsiți aceia care doresc să stea în picioare în timpul de strâmtorare. – Review and Herald, 14 martie 1912

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video