Iochebed

Şi nu s-au lăsat înspăimântaţi de porunca împăratului. (Evrei 11:23)

Sclavă, fără resurse, lipsită de libertate, în pericol de moarte, dar cu credinţă în Dumnezeu. Istoria acestei femei este mai mult decât un exemplu pentru mamele din zilele noastre. În ciuda faptului că trăia în condiţii de viaţă crunte, Iochebed se sacrifică şi îşi riscă viaţa pentru ca rodul pântecelui ei să trăiască şi să fie educat în dragoste şi temere de Dumnezeu.

Asemenea faraonului din vechime, societatea din care facem parte, cultura în care trăim şi stilul de viaţă pe care ni-l dorim îi condamnă tot mai mult la moarte pe copiii tăi şi ai mei. Astăzi, sunt din ce în ce mai multe familii care, în ciuda faptului că trăiesc în condiţii mult mai favorabile, decente şi avantajoase, îşi condamnă la moarte copiii în schimbul pregătirii profesionale a părinților, în schimbul unui titlu academic sau pentru un loc de muncă mai bun. Aceste lucruri sunt importante şi necesare, dar prioritatea principală a oricărei femei şi mame este cu totul alta.

Inspirată de Duhul lui Dumnezeu, Ellen G. White afirmă: „Mamelor, într-o mare măsură, destinul copiilor voştri stă în mâinile voastre. Dacă nu vă faceţi datoria, s-ar putea să-i aşezaţi în rândurile vrăjmaşului şi să-i faceţi agenţii lui pentru ruinarea sufletelor, însă, printr-un exemplu evlavios şi printr-o disciplinare credincioasă, îi puteţi conduce la Domnul Hristos şi puteţi face din ei instrumente în mâinile Sale pentru mântuirea multor suflete.” (Căminul adventist, cap. 38)

Cu privire la Iochebed şi Amram, părinţii lui Moise, Spiritul Profetic spune: „Crezând că timpul eliberării lui Israel se apropia şi că Dumnezeu va ridica un eliberator pentru poporul Său, s-au hotărât să nu îngăduie uciderea pruncului. Credinţa în Dumnezeu le-a umplut inimile şi nu s-au lăsat înspăimântaţi de porunca împăratului.” (Patriarhi şi profeţi, cap. 22)

În această dimineaţă, ridică-ţi ochii spre cer, vezi cum venirea Eliberatorului Isus Hristos este tot mai aproape, permite ca Duhul Sfânt să-ţi umple inima cu credinţă, nu te înspăimânta şi nu îngădui moartea copiilor tăi, ci, asemenea lui Iochebed, pregăteşte-i cu orice sacrificiu pentru a fi instrumente în mâna Domnului spre mântuirea multor suflete!

Petrișor Gheorghe, pastor, Madrid, Spania

365 repere
365 repere
Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video