Adevărul amestecat cu minciuna

„Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lăsa de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor” 1 Timotei 4:1

Credeţi că ar trebui să judecaţi Biblia în lumina experienţei pe care o aveţi sau ar trebui să vă judecaţi experienţa în lumina Bibliei? Când vi s-a întâmplat ceva, când aţi experimentat ceva, este foarte greu să nu credeţi în acel lucru. Este foarte greu să nu accepţi ceva pe care l-ai experimentat ca fiind adevărat. Şi cu toate acestea, doar experienţa singură nu este o călăuză de încredere, oricât de adevărată şi convingătoare ni s-ar părea ea.

Când Saul a căutat să afle prin vrăjitoarea din Endor ce urma să se întâmple în bătălia pe care tocmai urma să o aibă, el a experimentat ceva foarte real. Şi nu numai atât, dar, prezicerea care i s-a dat prin duhul care pretindea a fi al lui Samuel, s-a dovedit a fi corectă. Însă aceasta nu însemnă că prezicerea a fost de la Dumnezeu.

Satana „îşi va prezenta ispitele în faţa oamenilor în aşa fel încât să pervertească simţurile tuturor celor ce nu sunt sub adăpostul puterii divine” – Marea Luptă, p. 554. Ni se spune că la sfârşitul timpului se vor face minuni, că bolnavii vor fi vindecaţi.

Satana este o fiinţă reală şi lucrările lui sunt adevărate. Mai sunt însă şi multe farse făcute de vrăjitori sau alte persoane, care pot să facă ca lucruri care nu sunt reale să pară ca şi cum ar fi. Dar, chiar dacă am fi în stare să dovedim absenţa farsei, şi prezenţa supranaturalului, aceasta nu dovedeşte că supranaturalul vine de la Dumnezeu. Cea mai primejdioasă situaţie este atunci când adevărul este amestecat cu minciuna. Dacă avem un borcan maro care conţine otravă, cu simbolul morţii pe etichetă arătând clar că este otravă, credeţi că ea va fi tot atât de periculoasă ca şi când am avea-o într-o sticlă verde cu eticheta „Pepsi”?

Satana este prea şiret ca să se prezinte în mod deschis cu şiretlicurile sale. El ştie că cele mai bune minciuni sunt acelea doar pe jumătate neadevărate. El mai ştie că cea mai sigură cale de a ajunge la oameni este să se prezinte deghizat, aşa încât să pară un înger de lumină. Atunci noi suntem mult mai predispuşi să îi acceptăm şiretlicurile.

Singurul mod sigur prin care putem face faţă uneltirilor Satanei este prin dependenţa faţă de Hristos, prin cunoaşterea şi prietenia cu El, printr-o relaţie neîntreruptă bazată pe Cuvântul Său.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video