Păzește-te de scurtăturile Satanei

„Apoi am văzut din gura balaurului, şi din gura fiarei, şi din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite.” Apocalipsa 16:13.14

Ce crezi că ai alege mai intâi: să mori sau să te laşi vindecat de Satana? Mulţi gândesc că nu le-ar trebui mult timp ca să ia o hotărâre în această privinţă. Sunt însă oameni care au fost loviţi de o boală lungă sau mortală care s-ar gândi mai mult până ar lua o hotărâre. Crezi că ai fi mai degrabă gata să mori, sau ai încerca o şansă de măcar 10% ca să fii vindecat de Satana? Crezi că ar fi posibil să nu fie voia lui Dumnezeu dar să fie voia Satanei ca să te vindeci?

Să privim problema dintr-un alt unghi. Crezi că ai fi gata să mori mai degrabă decât să te laşi de credinţă? Eşti de acord că principiul este acelaşi în ambele probleme enunţate? Mulţi dintre noi considerăm că dacă am fi trăit în acele zile de persecuţie când ni s-ar fi cerut să ne lăsăm de credinţă, am fi păşit imediat înainte cu sângele clocotind de zel şi am fi spus: „Pe mine pot să mă arzi dar de credinţă nu mă las.” Este posibil însă ca atitudinea noastră să fie cu totul alta dacă un foc încet de lemne verzi ar fi chiar în faţa ochilor noştri.

Haideţi să privim problema şi dintr-o altă perspectivă. Ce crezi că ţi-ar fi mai la îndemână să faci: să continui să te lupţi cu insuccesul şi înfringerea până ce Dumnezeu îţi va înfrânge inima împietrită şi te va determina să te predai cu totul Lui, sau ai accepta mai degrabă biruinţa pe care ţi-ar oferi-o diavolul fără să mai fie nevoie de predare? Oare chiar poate diavolul să ne ofere biruinţa? Cred că această întrebare ar trebui să ne dea de gândit.

Cei ce studiază cu atenţie cartea Apocalipsei disting trei forţe principale care se află la lucru în lumea religioasă de astăzi: catolicismul, protestantismul apostaziat şi spiritismul. Chiar însăşi conducătorii religioşi ai lumii consemnează mai mult decât oricând în lucrările lor faptul că lumea religioasă de astăzi este divizată în trei: catolicism, protestantism şi neo-pentecostalism sau mişcarea harismatică. Aceasta din urmă manifestă un ritm de creştere extraordinar. Ea traversează toate barierele denominaţionale, inclusiv cea adventistă. Eu cred că această mişcare are forţe secrete care se află la lucru pretutindeni. Și mai avem multe de văzut în această privinţă.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video