Isus descoperit în doctrină

„Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi singelui şi cărnii, tot aşa şi El insuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul, şi să izbăvească pe toţi aceia, care prin frica morţii erau supuşi robiei toată viaţa lor.” Evrei 2:14.15

Cuvântul cheie în serviciul împărtăşirii este izbăvire. Izbăvirea din Egipt, izbăvirea de sub vinovăţia păcatului, de sub puterea păcatului, şi dintr-o lume a păcatului. Serviciul împărtăşirii are o semnificaţie care datează tocmai din vremea izbăvirii poporului Israel din Egipt, şi nu numai de la Isus sau de la ucenicii aflaţi în camera de sus. Motivul pentru care ucenicii erau adunaţi în camera de sus era ca să celebreze Paştele. Ei comemorau evenimentul stropirii sângelui pe uşiorii uşilor, şi trecerii îngerului lui Dumnezeu.

Vă aduceţi aminte de acea noapte: Israeliţii urmau să părăsească Egiptul la miezul nopţii. Întâiul născut din fiecare familie era treaz, nerăbdător să vadă sângele stropit pe uşiorii uşii. Acel sânge simboliza sângele Domnului Isus Hristos. Sângele reprezenta putere încă de pe vremea Egiptului. Cei care au stropit sânge pe stâlpii uşii au fost izbăviţi în mod minunat, dar pentru cei care au refuzat să facă această lucrare, sfârşitul a fost tragic.

Aşadar, Isus şi ucenicii Săi se întâlniseră în camera de sus pentru a sărbători aceste evenimente. În ziua care a urmat acelui serviciu al Sfintei Cine din camera de sus, Isus a trăit ca pe o realitate cruntă ceea ce fusese un simbol timp de atâţia mii de ani, începând de la izbăvirea poporului Israel şi până la Cina cea de taină.

Împlinirea a fost cu mult mai grozavă decât simbolul. Golgota a însemnat cu mult mai mult decât simpla stropire cu sânge a stâlpilor unor uşi în zilele Egiptului. Dar privind astăzi la această izbăvire şi la semnificaţia Cinei Domnului, noi găsim că toate acestea ne vorbesc din nou despre izbăvire. Când noi acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi, nu numai că suntem iertaţi, dar stăm înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu am fi păcătuit niciodată. Dumnezeu ne oferă mai mult decât numai iertare. Și această veste bună este destinată să aducă pace în fiecare inimă.

În sângele lui Hristos există putere nu numai de izbăvire, nu numai de iertare, ci există putere care să transforme vieţile noastre. Izbăvirea simbolizată de serviciul împărtăşirii stă la dispoziţia fiecăruia dintre noi, astăzi, dacă noi hotărâm să acceptăm atât iertarea, cât şi puterea pe care El ne-o oferă.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor