Credința și rațiunea

„Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul Omului.” Ioan 3:14

Sunt cel puţin trei tipuri de oameni care merg la biserică. Primul este creştinul consacrat, care iubeşte să vadă pe Isus înălţat. El merge la biserică pentru că doreşte să meargă. Nimic nu-l poate ţine despărţit de biserică. El a fost convertit în mod temeinic. El nu doreşte nimic mai mult decât comuniunea cu Domnul Isus. El are o sănătoasă viaţă de rugăciune şi studiază Cuvântul lui Dumnezeu. El iubeşte părtăşia cu fraţii săi. El a învăţat să se încreadă în Dumnezeu, şi când Dumnezeu îi spune să meargă la biserică, el spune: „Da, Doamne, dacă Tu spui aşa, eu o voi face.” Dacă acest credincios ar fi fost acolo când Moise a spus să privească la şarpe, el ar fi privit la şarpe fără să pună nici o întrebare. El crede că ceea ce Dumnezeu ştie este ceea ce este cel mai bun lucru de făcut pentru el.

N-are rost să-i vorbeşti creştinului consacrat despre motivele pentru care el trebuie să meargă la biserică, pentru că el doreşte deja să fie acolo. Creştinul consacrat merge la biserică pentru că iubeşte să facă aceasta. Dar în fiecare aşa zis grup creştin, mai sunt şi unii care nu sunt creştini consacraţi.

Există un alt grup de oameni care merg la biserică doar pentru că sunt membrii. Cândva în viaţa lor ei au fost botezaţi. Botezul poate că a înseninat ceva în viaţa lor sau poate că nu, dar ei nu au în prezent o legătură vie cu Dommnul Isus. Ei merg la biserică pentru că şi-au făcut un obicei din aceasta, între casa lor şi biserică este deja o cărare bătută, şi ei nu pot să iasă din acest obicei. Ei merg la biserică de dragul reputaţiei lor, sau dîntr-un alt motiv egoist. Dacă o astfel de persoană ar fi fost în viaţă pe timpul lui Moise, probabil că el ar fi insistat să i se ofere un motiv logic pentru care să privească la şarpe. Dumnezeu nu este împotriva logicii şi raţiunii. Nu este deloc greşit să ai o bună înţelegere a lucrurilor, atâta vreme cât nu insişti să ai toate răspunsurile limpezi înainte de a binevoi să manifeşti credinţa în Cuvântul lui Dumnezeu.

Un al treilea tip de persoană care merge la biserică este de fapt ostil religiei. El vine la biserică pentru că este forţat. Nu numai că el nu ar avea nici un interes să privească la şarpe, dar nu i-ar păsa nici măcar de motive. Pur şi simplu el nu este interesat. Pentru toate aceste trei tipuri de oameni, Dumnezeu este prezent în biserica Sa prin Duhul Său cel Sfânt. El va satisface necesităţile oricui vine la El. El va face tot ceea ce poate pentru binele fiecăruia dintre noi.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor